National

Proiectul de lege pentru marirea concediului paternal a fost adoptat! Cate zile vor putea sta tatii acasa

Publicat: 29 mart. 2016
1

Initiativa legislativa prevede ca „in cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal (…) se majoreaza cu 15 zile lucratoare” si ca tatal poate beneficia de de concediu pentru primii doi copii.

Potrivit formei actuale a legii, in cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal – 5 zile lucratoare – se majoreaza cu 10 zile lucratoare. Tatal poate beneficia de prevederea aceasta numai o singura data.

„Prezentul proiect are in vedere sprijinirea categoriilor de persoane de sex masculin care au o cultura educationala pentru a asigura cele necesare cresterii copilului inca din primele zile de viata. Consideram ca este cazul de a sustine si acele categorii sociale care au un venit ce le permite a demara o familie cu cel putin doi copii si au maturitatea de a le oferi un viitor inca din primele ore de viata”, sustin initiatorii in expunerea de motive.

Proiectul de lege, initiat de parlamentarii PNL Dragos Luchian, MariusPetre Nicoara si StefanAlexandru Baisanu, a fost adoptat in plenul Senatului cu 97 de voturi „pentru”, patru „impotriva” si o abtinere.

Legea are caracter organic, Senatul fiind prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Adauga un comentariu