National

Proiectul de tara, in linie dreapta. Mesajul lui Klaus Iohannis – VIDEO

Publicat: 04 oct. 2016
1
Comisia prezidentiala pentru Proiectul de tara s-a reunit astazi, la Palatul Cotroceni, in prima sedinta de la constituire.
Sedinta a fost condusa de presedintele Klaus Iohannis. 
Comisia prezidentiala privind Proiectul de tara a fost infiintata pe 20 septembrie. Forul este coordonat de consilierii prezidentiali Leonard Orban si Cosmin Marinescu.
Membri independenti in comisie sunt: Cristian Popa – fost viceguvernator al BNR si fost vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii, Dan Dungaciu – sociolog si geopolitician, presedinte al Fundatiei Marii Negre, Gabriela Dragan – profesor universitar la ASE si director general al Institutului European din Romania, Ioan-Aurel Pop – academician si rector al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu – profesor universitar la Universitatea Politehnica Bucuresti si fost presedinte al Consiliului Concurentei, Lucian Croitoru – consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR, Vasile Puscas – istoric si profesor la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si fost negociator-sef al Romaniei pentru aderarea la UE, Cristian Parvulescu – politolog si presedinte al Asociatiei „Pro Democratia”, Valentin Lazea – economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei, Iulian Chifu – fost consilier prezidential, analist de politica externa si Daniela Nemoianu – fost presedinte al Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham). 
Din partea Guvernului in comisie este prezent Vasile Iuga – senior advisor la PwC. 
PSD i-a nominalizat pentru aceasta comisie prezidentiala pe deputatul Viorel Stefan si pe fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica. 
PNL a numit in comisie pe Ene Dinga – fost ministru al Integrarii Europene, cercetator stiintific la Academia Romana si Adrian Ciocanea – profesor universitar la Universitatea Politehnica Bucuresti si fost ministru al Economiei. 
PMP de europarlamentarul Siegfried Muresan si de Lucian Alexandru Curtu – decan al Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere de la Universitatea Transilvania din Brasov.
ALDE este reprezentat de Cosmin Cristian – fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si de fostul parlamentar Radu Cojocaru, iar UDMR ii trimite in comisia prezidentiala pe europarlamentarul Winkler Gyula si pe deputatul Attila Korodi, fost ministru al Mediului, iar grupul minoritatilor nationale – pe liderul grupului, Varujan Pambuccian, si pe deputatul Ovidiu Gant. 
Vezi si: Klaus Iohannis, mesaj categoric pentru Kovesi 
Adauga un comentariu