Local

Proiectul pentru pentru facturarea apei in mod individual a fost desfiintat de Zuzan

Publicat: 12 mart. 2015

Proiectul de hotarare initiat de consilierul local Ioan Danu, prin care se incerca sa se stabileasca un regulament de facturare si stabilirea unui cadru legal pentru a incheia contracte la serviciile de apa si canalizare in mod individual, nu a trecut de votul consilierilor locali. Culmea, nici macar cel care a initiat proiectul nu l-a aprobat in plen.

Sedinta de indata de ieri s-a transformat din nou in dezbatere publica, la sedinta luand parte un grup de pascaneni nemultumiti pe serviciile ApaVital. Dupa ce consilierul Danu a sustinut proiectul initiat in plenul sedintei, elanul acestuia a fost imediat taiat de catre juristul primariei, secretarul Mircea Zuzan. Acesta din urma a precizat faptul ca nu isi va pune semnatura de legalitate pe proiect atata timp cat documentele respective nu au nicio eficienta din punct de vedere juridic.

„Proiectul de hotarare este intr-adevar facut pentru a rezolva o serie de probleme legate de serviciile de apa si canalizare in schimb este inaplicabil. Este necesar de aceste precizari la care face domnul consilier Danu referire atunci cand serviciul se intoarce la societatea pascaneana de apa si canalizare. Chiar daca este votat de Consiliu Local, proiectul nu va putea fi aplicat de nimeni pentru ca Consiliu Local nu poate impune niste reguli in desfasurarea activitatii unei societati comerciale. Documentele nu au nicio eficienta juridica si de aceea nu mi-am pus semnatura pe ele. Cand se va intoarce apa la Prest Serv Apa, atunci se poate interveni cu niste modificari in regulament”, a spus secretarul primariei, Mircea Zuzan.

Desi Ioan Danu si-a sustinut punctul de vedere in continuare pe proiect, un alt consilier local i-a dat dreptate secretarului. Liberalul Dorin Nechifor a mentionat faptul ca initiativa este buna, dar ca nu este momentul acum de a fi pusa in aplicare, ci doar cand se va discuta despre regulamentul de la Prest Serv Apa, societate controlata de Consiliu Local Municipal Pascani. In cele din urma Ioan Danu a incercat sa retraga proiectul de pe ordinea de zi, insa a fost supus spre aprobare, nefiind votat de niciun consilier local.loading...

Comentarii
 • CU CIT TE PLATESTE APAVITAL-UL PENTRU A DESFIINTA PROIECTE DE CONTORIZARE INDIVIDUALA? DACA FACI JOCURILE UNEI SOCIETATI „SEMIPRIVATE” IN DETRIMENTUL POPULATIEI UNUI ORAS, NU MERITI DECIT SCOS IN SUTURI DIN PRIMARIE, UNDE ESTI PLATIT DE CETATENI.

 • Pai e normal sa fie desfiintat.Apa nu e un lux ci o necesitate. In America oamenii folosesc cata apa au nevoie,fac dus zilnic si nimei nu contorizează individual apa consumata. Apa consumata de cetateni e platita la primarie odata cu impozitul anual pe cladire. Nu iti trebuie apometre falsificate,shimbate ,tevi sparte si apa trecuta la ce locatari vrea primaria etc.

 • Esti debil mital???
  Adica, daca ai vecini care nu platesc apa, vine Dorel, de la Nechita ApaMortal si inchide cea mai scumpa apa din romania, la tot blocul.
  Eu vreau sa-i opreasca apa numai aluia care nu plateste!
  Sau orice utilitate.
  Separat!

Adauga un comentariu