Economic Local

Proiectul „Rubik Hub” dezvoltat de ADR-NE a ajuns pe podiumul european al antreprenoriatului

Publicat: 29 nov. 2018
1

@ Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a fost declarata castigator national al sectiunii "Promovarea spiritului antreprenorial" in cadrul Competitiei "Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene" (EEPA) 2018

Aplicatia depusa s-a referit la activitatile desfasurate in cadrul "Rubik Hub". Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderii si antreprenoriatului in Europa, expun cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

In cadrul competitiei exista sase categorii: promovarea spiritului antreprenorial, investitii in abilitatile antreprenoriale, imbunatatirea mediului de afaceri, sprijinirea internationalizarii afacerilor, sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor, antreprenoriat responsabil si global.
"Rubik Hub", initiativa ADR NordEst, este o structura de promovare si sustinere a antreprenoriatului, localizata in Piatra Neamt, dar care desfasoara programe si activitati dedicate antreprenoriatului la nivelul intregii regiuni de Nord-Est.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Echipa "Rubik Hub" are in componenta 8 persoane pasionate de startup-uri si antreprenoriat, dedicate crearii unei comunitati antreprenoriale puternice in regiune si dezvoltarii ecosistemului antreprenorial regional, promovand startup-urile cu potential de crestere la nivel global.

"«Rubik Hub» este mai mult decat un spatiu fizic, este o misiune asumata pentru dezvoltarea sistemului antreprenorial din Regiunea de Nord-Est a Romaniei, prin crearea unei comunitati in care oamenii sa se conecteze, sa aiba acces la suport educational, iar tinerii cu spirit antreprenorial sa fie incurajati si inspirati sa construiasca startup-uri de succes la nivel global. In prezent, asistam la o dezvoltare a retelelor create de antreprenori de jos in sus, retele care stau la baza ecosistemelor antreprenoriale in regiunile si orasele din Romania. Ecosistemul antreprenorial romanesc este inca in formare si are un potential imens. Marea provocare este dezvoltarea comunitatii antreprenoriale, gasirea mijloacelor de a-i aduce pe toti impreuna la evenimente, cursuri, workshop-uri, sa lucreze, sa invete, sa progreseze pentru a-si transforma ideea in afacere", au precizat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Este pentru a doua oara cand ADR Nord-Est este castigator national in cadrul acestei competitii. In anul 2014, a castigat la sectiunea "Sprijinirea dezvoltarii pietelor verzi si eficientei resurselor".

Adauga un comentariu