Economic Local

Proiectul Silk District din Iaşi intra în linie dreaptă după ce au obţinut PUZ-ul

Publicat: 14 iul. 2020
Proiectul Silk District din Iaşi intra în linie dreaptă după ce au obţinut PUZ-ul
Proiectul Silk District din Iaşi intra în linie dreaptă după ce au obţinut PUZ-ul

Proiectul Silk District din Iaşi intra în linie dreaptă după ce au obţinut PUZ-ul pentru proiect, în aceste momente lucrând la autoritzatia de construcţie. Conform oficialilor, Silk District va inagura, la Iaşi cel de-al doilea mall, Mall Moldova, ca mărime din România

Proiectul Silk District din Iaşi intra în linie dreaptă după ce au obţinut PUZ-ul

În pofida pandemiei de COVID-19, la Iaşi încep derularea unor investiţii uriaşe. Conform lui Maggie Kitshoff Managing Director, Office & Residential Developments în cadrul dezvoltatorului Prime Kapital.

Prime Kapital a început deja construcţia proiectelor rezidenţiale din mai multe locaţii din România. Aceştia vor construi pe fosta platforma Marmură din Bucureştii Noi dar şi în Pipera. Singurul impediment din calea intrării în linie dreaptă este ritmul de lucru la proiectare. Maggie Kitshoff susţine că acesta e dificil de grăbit, mai ales în condiţiile în care, în această perioadă nu s-a putut lucra la birou în această perioadă. Totuşi, se menţionează faptul că s-a obţinut deja PUZ-ul pentru amplasament, iar autorizaţia de construcţie este în curs de lucru.

„La Iaşi am obţinut PUZ pentru întregul proiect de la Silk District şi acum lucrăm la autorizaţia de construcţie. Ce este dificil de grăbit este proiectarea, mai ales în condiţiile în care angajaţii nu au fost în birou în această perioadă.“

Sute de milioane de euro investiţi la Iaşi

Conform declaraţiilor făcute de managerul proiectului, Silk District va beneficia de o investiţie de 200 de milioane de euro. Proiectul va fi implementat pe fostul teren al fabrici Teba de pe Calea Chişinăului din Iaşi. În altă ordine de idei, directorul pentru rezidenţial din cadrul companiei mai sus amintita, piaţa imobiliară va fi, odată cu trecerea pandemiei, foarte ofertanta pe sectorul spaţiilor de birou, menţionând faptul că oraşul Iaşi este considerat ca fiind a doua cea mai atractivă destinaţie din Europa pentru industria de IT şi tehnologie. În altă ordine de idei, acesta a mai declarat faptul că oraşul Iaşi continua să crească la numărul de cetăţeni şi că va deveni, în curând, un magnet în regiune:

”Din cercetarea noastră de dinainte de pandemie şi care va fi valabilă odată ce pandemia va trece, în Iaşi piaţa imobiliară are nevoie de spaţii de birouri şi va susţine această dezvoltare. Este o piaţă mult subdezvoltată, iar multe birouri existente nu sunt de clasă A. Piaţa din Iaşi va continua să crească, iar acum am văzut cum oraşul este considerat a fi a doua cea mai atractivă destinaţie din Europa pentru cei din IT şi tehnologie. Iar populaţia din Iaşi continuă să crească. Noi considerăm că Iaşiul este următorul oraş de peste 1 milion de locuitori. Dacă ne uităm la Iaşi şi judeţele vecine, oraşul va fi un magnet, iar oraşul trebuie să se dezvolte“, a spus directorul pentru rezidenţial.

Comentarii
Adauga un comentariu