Actualitate

Proiectul Spitalului Regional de Urgente starneste noi dispute la varful Iasului

Publicat: 11 mai 2016
1

Compania Nationala de Investitii bate in cuie proiectul Spitalului Regional de Urgente de la Iasi. Conducerea Primariei Iasi a aratat ieri ca, la finalul acestei saptamani, reprezentantii Companiei vor ajunge la Iasi pentru a evalua situatia si pentru a decide locul constructiei. CNI va decide locul intre o zona de la Complexul Era Shopping si una de la Valea Ursului, comuna Miroslava.

„In cursul saptamanii viitoare, comisarul european Corina Cretu se va afla in tara, unul dintre motive fiind legat de implementarea proiectului celor trei spitale regionale de urgenta din Iasi, Cluj si Craiova. Vineri vom avea vizita la Iasi a reprezentantilor Companiei Nationale de Investitii, pentru a se demara tot ceea ce tine de studiul de fezabilitate. Graficul este destul de strans pentru luna septembrie, cand ar trebui sa se prezinte rezultatele studiului si documentatia. De acest grafic trebuie sa se tina cu dintii. Nu este nimic in folosul unei autoritati locale sau judetene, ci proiectul este pentru intreaga comunitate”, a spus primarul Mihai Chirica.

Mult mai acid a fost deputatul PMP Petru Movila, candidat la functia de primar al Iasului. Acesta a cerut autoritatilor locale sa cada de acord si sa nu arunce pisica in curtea ministerelor. Movila amentionat ca cei de la Iasi trebuie sa decida locul unde va fi construita unitatea. „Nu avem locatie pentru spitalul regional de urgente (SRU)! Si asta din cauza faptului ca membrii Consiliului Local si ai Consiliului Judetean inca nu realizeaza ca trebuie sa munceasca pentru ieseni. Am propus ca cele doua institutii sa stabilească o intalnire impreuna cu reprezentanti ai sistemului de sanatate, in special cei din zona de urgente medicale pentru a evalua amplasamentele propuse pentru viitorul SRU si a transmite catre Ministerul Sanatatii si Ministerul  Dezvoltarii o singura locatie sustinuta de toti iesenii.  PNL si PSD, cei care au condus impreuna trei ani de zile Consiliul Local si Consiliul Judetean se acuza reciproc de incompetenta, cand de fapt au o responsabilitate comuna pe acest proiect. Nu este normal sa arbitreze Bucurestiul problemele Iasului. Nu accept ca niste functionari din minister sa ne impuna locatia SRU, pentru ca noi, iesenii, nu reusim sa ne punem de acord. Solicit de urgenta  Consiliului Local, Consiliului Judetean si Directiei de Sanatate Publica Iasi sa stabileasca o intalnire pentru a discuta si solutiona aceasta problema.  Din punctul meu de vedere trebuie identificata o alta locatie care sa corespunda tehnic si juridic cerintelor, pentru a realiza acest proiect vital”, a spus deputatul PMP Petru Movila
Comentarii
Adauga un comentariu