Eveniment-Social

Proiectul transfrontalier „ ACCES DIRECT LA STUDENȚIE”  in desfasurare in ROMANIA

Publicat: 19 feb. 2021

In perioada 16-17 februarie 2021 s-au desfasurat la Iasi lucrarile primului Comitetului Director al Proiectului „ ACCES DIRECT LA STUDENȚIE”, cod 2SOFT 1.1 /112/, proiect finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020. Proiectul este derulat de catre Business Consulting Institute din Chisinau, Republica Moldova,  în parteneriat cu Asociația Centrul Regional pentru Integrare Socială Nord-Est și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea accesului la programe educaționale de calitate prin cooperarea dintre instituțiile de învățământ din cele doua tari și sprijinirea a 600 de elevi din clasele de învățământ terțiar non-universitar din Republica Moldova în dezvoltarea lor socio-profesională, pentru a crește șansa în construirea unei cariere în domeniul ingineriei, cu impact asupra îmbunătățirii calității vieții tinerilor.

Pe parcursul proiectului vor fi organizate 12 reuniuni ale Comitetului Director atat în România, cat și in Republica Moldova . Prima intalnire a urmarit analiza implementarii proiectului, dificultățile întâmpinate în etapa de implementare, dacă există activități întârziate pentru a găsi soluții pentru obiectivele care trebuie îndeplinite, astfel incat termenele sa fie respectate și indicatorii de proiect si de program atinși. Au participat echipele de management ale tuturor beneficiarilor , experti  cooptati si voluntari.

Durata proiectului este de 15 luni. 

Comentarii
Adauga un comentariu