Local

Proinstal Grup Iași s-a îngropat definitiv în datorii. Terenurile și bunurile companiei din zona Cimitirului Evreiesc sunt vândute cu 2 milioane de lei

Publicat: 24 nov. 2020
Terenurile și bunurile Proinstal Grup Iași din zona Cimitirului Evreiesc sunt vândute cu 2 milioane de lei
Proinstal Grup Iași trebuie să plătească datorii de aproape 2 milioane de lei

Toate bunurile companiei Proinstal Grup SRL Iași sunt scoase la vânzare cu aproape 2 milioane de lei pentru plata datoriilor acumulate de firma controlată de Răzvan Rusov și de fostul său asociat. BCR și Banca Transilvania au demarat deja procedeele de executare silită a administratorului Proinstal Grup Iași

Proinstal Grup Iași se confruntă cu grave probleme financiare de mai mulți ani din cauza datoriilor neachitate către băncile comerciale, iar din acest motiv este lăsată fără terenuri și bunuri. Astfel, lichidatorul judiciar Omega SPRL organizează în data de 8 decembrie 2020 o licitație publică cu strigare pentru vânzarea proprietății imobiliare situată pe aleea Cimitirul Evreiesc. Prețul de pornire a licitației a fost fixat la 1.800.000 lei, plus TVA. Pe lângă asta, Proinstal Grup SRL Iași este lăsată și fără un teren extravilan cu suprafața totală de 6.000 mp în valoare de 231.000 lei, dar și fără bunurile folosite în producție și imprimarea ambalajelor din plastic.

Proinstal Grup SRL Iași are ca obiect de activitate „comerțul cu ridicata al echipamentelor și furniturilor de fierărie pentru instalații sanitare și de încălzire” și este controlată de Ioan Răzvan Ruse. Acesta l-a avut asociat mai multă vreme în companie pe Dan Vlase, care a fost exclus din firmă în urmă cu mai mulți ani. Atât firma, cât și administratorul companiei se confruntă cu serioase probleme financiare având în vedere faptul că acesta are datorii neachitate de 1.172.991 lei și nu mai are deloc activitate de producție pentru acoperirea lor.

BCR și Banca Transilvania vor să-l execute silit pe administratorul Proinstal Grup Iași

Banca Comercială Carpatica SA, SC Linde Gaz România, BCR SA și Administrația Finanțelor Publice a Municipiului Iași trebuie să recupereze de la Proinstal Grup Iași suma de 1.172.991 lei de aproape 10 ani, însă abia acum autoritățile fiscale și băncile comerciale au forțat nota pentru vânzarea bunurilor ce aparțin companiei din Iași.
De asemenea, BCR și Banca Transilvania au pornit procedeele de recuperare a banilor de la administratorul Ioan Răzvan Ruse, iar compania specializată în recuperări Prosperocapital a obținut deja încuviințarea de executare silită a administratorului Ioan Răzvan Rusov. Pentru a scăpa de executarea silită, Răzvan Rusov a făcut mai multe contestații în care a invocat o serie de clauze abuzive impuse de Banca Transilvania SA și Prosperocapital Sarl, procesul fiind încă în desfășurare.

Adauga un comentariu