Actualitate

Promisiuni pentru aeroporturile judetene

Publicat: 15 iun. 1999

•Aeroportul Iasi va beneficia de un fond pentru dezvoltarea aviatiei

Desfasurata in perioada 9-10 iunie, intrunirea de la Tulcea a comandantilor aeroporturilor judetene a suscitat discutii si comentarii in ceea ce priveste: salarizarea personalului din aviatia civila, constituirea unui fond special, destinat modernizarii aeroporturilor, si necesitatea elaborarii unei legislatii speciale pentru functionarea aeroporturilor.
Prezent la aceasta intrunire, vicepresedintele Consiliului Judetean, Iordache Popa, a considerat ca „salarizarea personalului aeroporturilor este necorespunzatoare”. La ora actuala, cistigul mediu lunar al unui angajat al aeroportului iesean este de 800.000 lei. Pentru a se rezolva aceste probleme salariale, reprezentantul Departamentului Administratiei Publice Locale, Silvia Buliga, a promis o HG prin care vor fi reconsiderate obligatiile banesti in cazul personalului aeroporturilor judetene. Chiar daca se afla sub autoritatea CJ, personalul aeroportului iesean nu beneficiaza de prevederile Legii 154/1998. Potrivit acesteia, salariile bugetarilor sint majorate in functie de anumiti coeficienti de ierarhizare.
Realizarea unui fond special pentru dezvoltarea aviatiei a constituit un alt subiect fierbinte al intrunirii de la Tulcea. Fara a se preciza suma si modalitatile prin care cele 13 aeroporturi judetene pot beneficia de facilitatile fondului, reprezentantii Ministerului Transporturilor au considerat necesar infiintarea unui astfel de fond special.
La propunerea delegatiei iesene, participantii la aceasta intrunire au hotarit promovarea unei legislatii speciale pentru functionarea aeroporturilor judetene. In prezent, lucrarile investitionale la aeroportul iesean sint inghetate din cauza lipsei fondurilor. Consiliul Judetean a alocat doar un mililard de lei, dar pentru finalizarea lucrarilor sint necesare peste 9 miliarde lei.
Marcela DONCIUloading...

Adauga un comentariu