Eveniment-Social

Promisiuni pentru sindicalisti

Publicat: 03 apr. 2001

•Angajatii din sanatate vor beneficia de al treisprezecelea salariu si de tichete de masa •Federatia Sanitas a primit asigurari ca va fi modificat contractul cadru si se va rediscuta organigrama DSP

In cadrul Consiliului National al Federatiei Sanitas, de pe 30 martie, au fost discutate cele mai importante probleme cu care se confrunta sistemul. Astfel, presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, Eugeniu Turlea, a promis pentru Iasi al doilea buget, ca valoare, intre judetele tarii, sume care ar trebui sa readuca cel putin la linia de plutire sanatatea ieseana. „Am fost asigurati ca vor fi rediscutate organigramele directiilor de sanatate publica. In functie de sugestiile venite din teritoriu (luand in considerare populatia, marimea judetului si starea de sanatate), se va suplimenta probabil numarul de posturi din DSP Iasi”, a precizat Viorel Tanase, liderul judetean al Sanitas.
Reamintim ca, la sfarsitul lunii ianuarie, in conformitate cu indicatiile de la Ministerul Sanatatii si Familiei, aproape 30% dintre angajatii DSP au fost disponibilizati, intreaga retea de asistenti igienisti din mediul rural fiind decimata, cu efecte imprevizibile asupra supravegherii epidemiologice a teritoriului. Pentru o mai buna folosire a banilor colectati de la contribuabili, se va majora dobanda acordata pentru sumele depuse in trezorerii si, de asemenea, in maximum trei saptamani vor fi publicate modificarile contractelor cadru. Nu vor fi uitate asistentele medicale din medicina primara, care, se pare, vor fi salarizate, sau cel putin asa li s-a promis, din fonduri speciale si nu din bugetele de libera practica a medicilor de familie. Presedintele CNAS a precizat ca bugetul alocat in acest an sanatatii (35.000 miliarde lei colectate de sistemul asigurarilor de sanatate si inca 10.000 de miliarde de la minister), in conditiile unui management eficent va acoperi in limite rezonabile necesarul. „Nu a fost uitata nici problema tichetelor de masa, incluse in proiectul de buget, si al treisprezecelea salariu care, in unele judete, a fost acordat. Daca acolo au fost bani, inseamna ca exista resursele necesare si, cel putin asa ni s-a promis, salariatii din spitale vor primi si ei acesti bani, numiti mai nou premiu”, a mai spus Viorel Tanase.

Cristian DONOSEloading...

Adauga un comentariu