Magazin

PROMOTII FALSE in supermarket-uri. Vezi CUM NE PACALESC magazinele

Publicat: 07 aug. 2013
1

Trei produse la pret de doua, reduceri la alimentele care expira in curand sau produse scumpe asezate pe rafturi unde pretul afisat este mai mic, sunt doar cateva dintre ofertele care ne fura privirea in marile magazine si ne fac sa putem in cos chiar si ce nu avem nevoie. In realitate, strategiile de marketing sunt inselatoare, motiv pentru care marile lanturi de magazine primesc si amenzi.

Marile magazine profita de graba cu care clientii isi fac cumparaturile si concep promotii care in realitate nu sunt adevarate, potrivit Romania TV.

Cel mai des intalnite promotii sunt cele de tipul „trei produse plus unul gratis” sau „trei produse la pret de doua”. Supermarket-urile sunt amendate adesea la promotiile la salata de icre, potrivit unui raport al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

O metoda care devine la moda in ultimul timp in magazine este ieftinirea alimentelor cu cateva zile inainte de expirare. Multi clienti sunt atrasi de pretul produselor insa uita sa se uite la termenul de valabilitate de pe eticheta.

Si asezarea pe raft poate fi inselatoare. Unele produse scumpe sunt puse printre cele mai ieftine, astfel ca la raft clientul crede ca pretul este unul, iar cand ajunge la casa constata uimit ca tariful este mult mai mare.

Amenda pentru magazinele ale caror practici de marketing incalca legea este de 6.000 de lei.

Adauga un comentariu