News Flash:

Promovabilitate 100% la Bacalaureat, înregistrată de cinci licee din judeţul Suceava

6 Iulie 2010
1247 Vizualizari | 1 Comentarii
Absolvenţii de liceu, promoţia 2010, nu au înregistrat rezultate remarcabile la examenul naţional de Bacalaureat la nivelul judeţului Suceava, dovadă stand procentul de promovabilitate, care este mai mic faţă de anul trecut, cu circa 6%. Explicaţiile oficiale, ale Inspectoratului Şcolar, constau în faptul că în acest an probele orale nu au mai fost notate, ca anii trecuţi, acestea contribuind semnificativ la mediile finale ale candidaţilor, mai ales pentru că notele erau destul de mari. In al doilea rand, educaţia fizică nu s-a mai numărat printre opţiunile de la ultima probă a Bacalaureatului, astfel că efectul s-a văzut în mediile, mult mai mici, de anul acesta.
Chiar dacă nu avem în acest an candidaţi cu media 10 la Bacalaureat, avem cinci licee care au înregistrat procentul maxim de promovare, cu menţiunea că Liceul Sportiv şi Şcoala Creştină Filadelfia au înregistrat cate un candidat absent. Totuşi, vorbim despre candidaţii care au susţinut toate probele din cadrul examenului de Bacalaureat şi le-au promovat, astfel că se pot lăuda cu promovabilitate 100% colegiile “Petru Rareş“ Suceava, Militar “Ştefan cel Mare” Campulung Moldovenesc, “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Şcoala Creştină Filadelfia, la care se adaugă şi Grupul Şcolar Bivolărie, cu precizarea că aici au fost doar nouă candidaţi şi este vorba despre o unitate cu învăţămant special.
La polul opus, cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la liceele tehnice, şi anume Colegiul “Al. I. Cuza” – 36% promovaţi, “Petru Muşat” – 49,5% şi “Samuil Isopescu” – promovabilitate de 34,6%. De asemenea, rezultate slabe s-au înregistrat şi la Liceul Particular nr. 1 Suceava, unde au fost 82 candidaţi respinşi şi 23 absenţi, din totalul de 132 înscrişi, şi la Liceul Economic “Ţara de Sus” Vatra Dornei, în acest caz procentul de promovare fiind puţin peste 50%.
(Sursa: Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Printre altii  | #117759
“Samuil Isopescu” – promovabilitate de 34,6%
La Bac 2009 directoarea Melinte a dat vina pe presedintele comisiei prof dr Maxim pentru promovabilitatea elevilor de 50%. Anul acesta cine este de vina? Nimeni nu vede? Directorii Colegiului Samuil Isopescu sa fie imediat DEMISI pentru lipsa de profesionalism in gestionarea rezultatelor la ex de bacalaureat.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3924 (s) | 24 queries | Mysql time :0.269448 (s)