Eveniment-Social

Promovabilitate mare la examenul de Titularizare 2018. Maine este ziua cea mare pentru iesenii care vor sa ocupe un post in invatamantul preuniversitar

Publicat: 24 iul. 2018
1

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au publicat date despre rezultatele examenului de Titularizare 2018

Procentul de promovabilitate a fost unul foarte bun, 83,45% dintre note fiind note peste 5,00, 6 note de 10, iar numarul profesorilor care au obtinut note peste 7,00 ajungand la 576.

"Avem convingerea ca vom avea la catedra colegi bine pregatiti, adevarati profesionisti. Pe de alta parte este normal sa existe si note sub 5. Vorbim despre un examen greu, ce necesita buna pregatire in specialitate, dar si pedagogica", au transmis reprezentantii ISJ Iasi.

Maine, 25 iulie, se va realiza repartizarea candidatilor cu media de repartizare minimum 7, iar in data de 26 iulie se realizeaza repartizarea cadrelor didactice titulare, a caror restrangere nu a fost solutionata prin transfer, si a cadrelor didactice titulare anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut media de repartizare minimum 7.

La Titularizare 2018 – judetul Iasi, candidatii au fost înscrisi la 55 de discipline de concurs. Tezele au fost evaluate în centre organizate de Ministerul Educatiei la nivel national.

Candidati înscrisi si validati în judetul Iasi: 1.319, din care 1.188 au fost prezenti la teza, 131 absenti si 25 retrasi. Subiectele, atat de specialitate, cat si cele din arealul Didacticii si Metodicii predarii materiei la care au dat testul, au fost de dificultate medie.

Pe de alta parte, concurenta este acerba pe posturi precum: educator, invatator sau la discipline precum Limba romana, limbi straine, Biologie sau cele tehnice. Posturile titularizabile, in special pe zona municipiului Iasi, sunt putine.

Adauga un comentariu