Sport

Promovarea în Liga I i-ar aduce Rapidului un transfer de top: „Are o valoare incontestabilă”

Publicat: 06 apr. 2021
Ovidiu Herea
Ovidiu Herea, o prezență constantă pe lista posibilelor achiziții în ultimii ani pentru Rapid.

Gabriel Manu (39 de ani), antrenorul lui Metaloglobus, este convins că vedeta și căpitanul echipei sale, Ovidiu Herea (36 de ani), va evolua în Liga I, în sezonul următor. Tehnicianul a declarat că prima opțiune a fotbalistului ar fi Rapid, dacă gruparea din Giulești va obține promovarea. Metaloglobus a ratat calificarea în play-off-ul Ligii 2 în ultima rundă a sezonului regulat, chiar în fața Rapidului, 2-4 pe teren propriu. Ovidiu Herea a fost „motorul” bucureștenilor în această stagiune, iar Gabriel Manu, aflat la prima experiență ca principal, este sigur că nu se va mai putea baza pe căpitanul său și în sezonul viitor.

Ovidiu Herea vrea să se retragă de la Rapid

Tehnicianul lui Metaloglobus susține că Herea, care va rămâne liber de contract în vară, are calitățile necesare, chiar și la 36 de ani, să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc. Manu a recunoscut că prioritatea lui Ovidiu Herea este Rapid, mai ales dacă „vișiniii” vor reuși promovarea în Liga I.

„Ovidiu Herea poate juca cu siguranță și în Liga I. Lui nu-i poate contesta nimeni calitățile, e o valoare incontestabilă, dar are în spate o echipă, un sistem, care l-au pus în valoare. Sunt convins că Ovidiu a avut oferte din Liga I și că va merge în Liga I din vară. Nu știu dacă va mai rămâne la noi. Ovidiu are calitate și poate juca la orice echipă din Liga 1. Eu am înțeles că vrea să meargă la Rapid și să se retragă de acolo. Mai ales dacă promovează. Dacă nu promovează atunci poate fi o problemă, atunci poate va fi puțin mai dificil, dar cred că pentru Ovidiu nu e o problemă să mai joace un an în Liga 2”, a declarat Gabriel Manu, antrenorul lui Metaloglobus, pentru looksport.ro.

11 goluri în 19 jocuri a reușit Ovidiu Herea în acest sezon de Liga 2
125 de mii de euro este cota de piață a lui Herea, potrivit Transfermarkt
Mijlocașul ofensiv a evoluat între 2007 și 2013 la Rapid
183 de meciuri, 45 de reușite și 10 pase decisive a reușit Ovidiu Herea în tricoul Rapidului

Condiția pusă de Ovidiu Herea pentru a semna cu Rapid

Ovidiu Herea a fost o prezență constantă pe lista posibilelor achiziții în ultimii ani pentru Rapid, însă, din diferite motive, mutarea a căzut întotdeauna. Acum, mijlocașul ofensiv este mai aproape ca niciodată de o revenire în Giulești, însă acesta vrea să fie transferat la pachet cu fratele său, Claudiu Herea, alături de care joacă în prezent la Metaloglobus.

„Poate voi merge în Liga I. Au fost câteva discuții și în iarna asta, am avut și din Liga 1 o ofertă. Doar eu, fără fratele meu. Îmi doresc în continuare să joc cu el, cred că ar fi una dintre condițiile mele ca să merg la altă echipă, să venim amândoi. Ar trebui să fim luați la pachet”, a spus Ovidiu Herea, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, în urmă cu câteva săptămâni.

Adauga un comentariu