Remedii naturiste

Propolis: care sunt beneficiile sale

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Propolis care sunt beneficiile sale
Propolisul este un antimicrobian, antibacterian și antifungic recunoscut.

Propolisul este cunoscut în special pentru întărirea sistemului imunitar. Numit și „lipici de albine”, aceasta substanță rășinoasă de la mugurii tineri ai anumitor copaci este colectată de albine pentru a-și apăra stupii. Și din motive întemeiate: această rășină acționează ca o ușă de intrare igienizată și își propune să protejeze acest adăpost de insecte de agenți patogeni precum bacterii și ciuperci sau chiar variații de temperatură și, în special, de umiditate.

Propolisul conține diferite molecule: conține în principal rășină (50%), ceară, precum și enzime salivare de albină. De asemenea, este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanți puternici, în terpenoide, în vitaminele B, C și E, precum și în oligoelemente, și anume zinc și fier. Propolisul conține, de asemenea, balsamuri, uleiuri esențiale și o cantitate mică de reziduuri de polen.

Propolis: care sunt beneficiile sale

Propolisul are o acțiune antivirală

Acest antibiotic natural are o acțiune antivirală care ajută la combaterea afecțiunilor de iarnă, cum ar fi virusul gripei, gastroenterita, nazofaringita și amigdalita. De asemenea, are o acțiune asupra altor viruși, cum ar fi virusul herpetic.

Stimulează sistemul imunitar

Propolisul este eficient în întărirea imunității: stimulează apărarea noastră imunitară, ceea ce îl face un aliat real în prevenire înainte de debutul vremii reci.

Propolisul are efecte antimicrobiene, antibacteriene și antifungice

Propolisul este un antimicrobian, antibacterian și antifungic recunoscut. Unele studii au arătat că utilizarea sa împreună cu antibioticele au făcut posibilă lupta împotriva tulpinilor rezistente la antibiotice. Dar poate fi folosit și pe lângă tratamentele pentru candidoză cutanată și orală cauzate de celebra drojdie candida albicană.„Acțiunea sa antibacteriană a fost dovedită și asupra bacteriei Escherichia Coli care provoacă majoritatea cistitei pe lângă tratamentele alopate.

Are acțiune antiinflamatoare

Propolisul este indicat pentru ameliorarea simptomelor cailor respiratorii afectate, deoarece are proprietăți antiinflamatorii.

Propolisul are proprietăți curative

Propolisul are și proprietăți curative datorită bogăției sale în flavonoide. Prin urmare, este util să ajute la vindecarea unei arsuri de gradul al doilea, cum ar fi arsurile solare și poate fi utilizat și pe răni, deoarece participă la regenerarea țesuturilor.

Propolis: o acțiune antioxidantă

Acțiunea antioxidantă a propolisului este legată de conținutul său de polifenoli, care se găsește în cantități mai mari în propolisul de plop. Antioxidanții își propun să lupte împotriva excesului de radicali liberi produși în caz de stres, poluare, expunere la razele solare UV sau chiar o dietă săracă în fructe și legume.

Propolis, un aliat în lupta împotriva cancerului?

Unele studii au evidențiat efectele anticanceroase ale propolisului. Rezultatele demonstrează o reducere a proliferării acestor celule canceroase, precum și distrugerea acestora. În ceea ce privește tratamentele de chimioterapie și radioterapie, propolisul ar îmbunătăți toleranța.

Adauga un comentariu