News Flash:

Proprietarii centralelor individuale, la mana vecinilor

13 August 2010
10741 Vizualizari | 33 Comentarii
Ordinul emis recent de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC), privind plata cotelor comune de catre toti locatarii blocurilor racordate la sistemul centralizat, ar putea fi "fentat" de asociatiile de proprietari. Si asta pentru ca atat ordinul, cat si normele de aplicare ale acestuia nu sunt clare. Astfel, in blocurile in care exista mai multe locuinte alimentate prin centrale individuale pe gaz, adunarea generala a asociatiilor de proprietari ar putea renunta la plata acestei cheltuieli comune. In schimb, acolo unde posesorii de centrale sunt minoritari, este evident ca acestora li se va putea impune plata acestei cote de 30%. Ordinul precizeaza ca o cota comuna de 30% din valoarea facturii va fi aplicata acolo unde firmele de repartitoare nu calculeaza suprafetele echivalente termic (SET). "Fiind un ordin al unei autoritati de reglementare, acesta se aplica ca atare. Este o prima obligatie a firmelor de repartitoare sa calculeze SET, pentru ca, altfel, s-ar putea institui acea cota de 30%. Dar, in cazul in care intr-un bloc sunt mai multe apartamente incalzite pe centrale individuale pe gaz, este imposibil sa se aplice aceasta prevedere. Adunarile generale ale asociatiilor de proprietari stabilesc daca achita aceasta cota comuna sau nu. Avem numeroase exemple la asociatiile pe care le administram, in care s-a procedat asa. Noi vom informa reprezentantii asociatiilor de proprietari vizavi de efectele acestui ordin, pentru a nu aparea probleme la iarna", a declarat Tudor Tudose, directorul SC Termo-Service SA. Articolul 2 al Ordinului 343/2010 al ANRSC prevede "In cazul în care, din motive bine justificate, operatorii economici care exploateaza repartitoare de costuri nu finalizeaza inventarierea suprafetei echivalenta termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, pana la începutul sezonului de încalzire 2010 – 2011, se admite, numai pentru acest sezon de încalzire, utilizarea, în calculele de repartizare, a unei cote procentuale aferenta partilor comune de 30%, din valoarea facturii pentru încalzire în lunile decembrie, ianuarie si februarie, si de 50%, din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizeaza agent termic pentru încalzire". Calculul acestei cote comune se va face dupa stabilirea numarului total al unitatilor consumate la comun. Acest lucru se va face prin montarea unui repartitor comun pe conducta sau coloana de distributie strabatuta de agentul termic care intra în bloc (conducta de tur). Costurile cu montarea acestuia vor fi suportate de toti locatarii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (33)

justitiarul  | #118679
Nu cred ca este corect acest ordin 343/2010,deoarece eu am investit o suma importanta de bani acum 8-9 ani intr-o centrala de apartament pentru a-mi crea un confort termic pe timp de iarna nu sa stau la mina vecinilor sa dea drumul la caldura iarna desi afara erau -12 -15 grade. Locuiesc intr-un bloc din cart. Nicolina in care 50-60 % din vecinii mei sunt contabili,directori medici , tocmai acesti oameni sunt cei mai zgirciti si mai rai platnici
Leana  | #118684
Doamne cit de incompetenti si idioti pot fi acesti trantori platiti cu salarii enorme. Au vazut ca este absolut ilegal ceea ce le-a trecut prin bostan celor patru parlamentari idioti care au initiat actiunea si acum au au bolmojito si incurcato pasìnd pisica la asociatii si la firmele de repartitoare incurcìnd totul mai rau ca pina acum. Sper ca la votul final, trantorii din Camera Deputatilor, sa respinga aceasta idiotenie pentru a nu se ajunge la o multime de procese inutile care vor fi pierdute si legea va fi modificata.Trebuie sa inteleaga toti incompetentii ca nu se pot amesteca in gestionarea proprietatilor private. Acesti idioti se inspira di legile si ordinele comuniste cìnd totul era de stat si sub controlul statului si nu se pot debarasa de ideea ca nu mai pot sa faca chiar tot ce vor in tara asta de rahat.O mare vina o au si incompetentii din presa, care scriu niste grozavenii si ineptii derutìnd si bagìnd panica in populatie.
justitiarul  | #118689
Va mai amintiti ce promitea d-l PD-L-ist DAN CIRLAN inainte sa ajunga mare rahat prin parlament?????????????VOI FACE TOT POSIBILUL SA ELIMIN MAFIA DE LA CET care fura de la populatie si VOI INCURAJA MONTAREA CENTRALELOR DE APARTAMENT......EL a ajuns unde si-a dorit iar noi am ramas tot cu .....PROMISIUNI
PETRONELA  | #118698
NU VOI PLATI CE NU CONSUM SI CEVA CE NU AM. LA SUBSOL TREC TEVILE PT. CEI CE SUNT RACORDATI LA CET, DECI EI SA PLATEASCA.EU AM FACUT IMPRUMUT SA PUN CENTRALA, PLATESC ACUM SI DOBANZI, AM VRUT SA SCAP DE FURTUL CE SE FACEA DE LA CET PT CALDURA, SI ACUM SA AJUNG DE UNDE AM PLECAT , SA PLATESC CE NU AM, PT CA ALTII SA STEA CU FUNDU PE SCAUN SI SA LE VINA BANII FARA MUNCA. RUSINE AR TREBUI SA NU PLATEASCA NIMENI.
Popescu  | #118700
Ce-mi place mie cand lumea isi da cu presupusul cand nu stie legea. Asta este sportul national la romani. Acest ordin se refera doar in blocurile unde sunt montate repartitoare de costuri. Insa legea 230 a asociatiilor de proprietari si ordinul ANRSC 486, prevede ca toti locatarii dintr-un condominiu sa participe la plata partilor comune indiferent daca sunt bransati sau nu la incalzirea centralizata. Fratilor, stati la bloc, in comun, nu intereseaza forma de proprietate, este strict o chestie tehnica. Cand o sa stati la casa atunci gestionati cum vrea muschiul vostru. In mod normal, si cine poate sa se intereseze cum sta treaba in toata lumea, indiferent ca e stat socialist, capitalist, monarhie sau orice altceva, indiferent de forma de proprietate a blocului de locuinte, daca blocul este bransat la un sistem centralizat de termoficare, nu face fiecare ce il taie capul. Doar in Romania s-a intamplat acest lucru, s-a gandit haotic. Daca mai vine o iarna cum a fost anul trecut va fi foarte interesant de vazut ce fac cei din blocurile debransate atunci cand le va ingheta apa rece la subsol sau canalizarea, asa cum de altfel s-a si intamplat anul trecut la blocurile din Tomesti.
JAN  | #118701
NU VA LASATI INSELATI DE APARENTE FRATILOR!! TREBUIE SA NE UNIM TOTI CEI CU CENTRALE SI SA NE LUPTAM PENTRU CAUZA NOASTRA!!
justitiarul  | #118703
ESTI DESTEPT RAU MAI POPESCU. UNDE DRACU AI FACUT SCOALA?????LA MOSCOVA????
ana  | #118704
EU CRED CA ASTIA SUNT IN STARE SA NE PUNA SI CONTOR LA WC SA NE TAXEZE LA CAT DE CACACIOSI SUNTEM.AR FI O IDEE BUNA PENTRU ASTIA CARE AU DAT ORDINU'343/2010.PANA ACUM NU A FOST NEVOIE SA PLATIM ACESTI BANI PE CALDURA CARE TRECE PRIN PERETI DE LA VECINU' LA MINE.AS ZICE SA CER VECINULUI SA MI PLATEASCA SI EL 30% SAU 50% DIN FACTURA DE LA GAZ LA IARNA.ASA E CEL MAI CORECT!
FOCHISTUL  | #118708
Popescule,mananci ..... cu apa rece!Legile facute de idi.oti-pe care nici ei nu le respecta-nu pot obliga pe nimeni sa plateasca ceva ce nu consuma sau un serviciu de care nu beneficiaza.Probabil ca esti unul dintre cei multi angajati ai CET care incasezi luna de luna zeci si sute de milioane de lei batandu-va joc de ieseni.Ai simtit ca nu va mai merge si ce-ati zis,ia sa punem noi de o lege! Rusine.
Popescu  | #118709
Tot ce va doresc, si in special Justitiarului, este ca in blocul in care locuiti sa nu se dea drumul la incalzirea centralizata si sa functioneze incalzirea doar in apartamentele cu centrala si sa faceti comparatie la facturile de gaz de anul trecut si la confortul pe care il veti avea in locuinta, in conditiile unei ierni la fel ca cea de anul trecut. E usor sa arunci cu piatra atunci cand nu stii si ceva carte.
Popescu  | #118710
Tocmai ca nu lucrez la CET. Sunt unul dintre cei care au dezghetat conductele din subsolurile blocurilor din Tomesti asta iarna. Si mai stiu si ceva termotehnica. Dar fericiti cei saraci cu duhul.
vichi  | #118715
Bine,si ce face un batran care nu are bani sa-si puna cititor de gaz sau centrala? Plateste singur, daca ceilalti de pe scara au?
justitiarul  | #118718
MULTUMESC PENTRU URARE POPESCULE SI LA IARNA TE ASTEPT SA_MI DEZGETI CONDUCTA ,SAU DUPA CUM VORBESTI TIE ITI PLACE SA LE ..GI
Popescu  | #118720
Cam asa doresc concetatenii dvs., cei credinciosi si cu suflet mare
eu  | #118726
Nu te agita popescule. Astia care posteaza aici, sunt de fapt 2 postaci de partid de la PSD. Intra pe orice articol cu iz de cearta si-ai sa-i gasesti.

E greu sa gandesti cand la scoala creierul te-a impins sa bei cerneala
Popescu  | #118728
Nu e vorba de agitatie dar sunt lucruri care e bine sa fie cunoscute corect si nu denaturat cum au fost prezentate in articol. Toti locatarii dintr-un bloc au aceleasi drepturi indiferent daca sunt bransati sau nu, daca au bani sau nu, daca au diplome sau nu sau orice alt criteriu stupid. Asociatiile de proprietari au o lege dupa care trebuie sa functioneze si nu pot stabili dupa bunul plac criterii discriminatorii.
Popescu  | #118735
Orice sarman ramas singurul bransat de pe scara, la ultimul etaj, nu poate fi obligat de vecini sa se debranseze, nici de asociatie si nici vecinii prin apartamentele carora trec tevile nu se pot eschiva de la plata energiei termice degajate de tevile respective. Omul trebuie sa stie care ii sunt drepturile dar si obligatiile. Or fi proprietari de apartament dar au si obligatii, nu numai drepturi. Astea sunt regulile atunci cand stai la bloc. Si lucrurile trebuie prezentate corect si nu denaturat dupa interesul celui care prezinta problema.
sorin  | #118737
Popescule bati cimpii,gindirea este a directorului Costica Neculai de la CET si a ultraspecialistilor de la Serviciul asociatii de proprietari din primarie.1)faci comparatia cu tari din toata lumea,unde binenteles ca sistemul este bine pus la punct,doar no sa credem ca sint atit de prosti incit sa plateasca din prastie,pe baza unor aproximari facute din birou. 2)populatia a recurs la sursa alternativa de incalzire,adica la centrala proprie,tocmai datorita mizeriei ce ati instaurat-o,atit a pretului foarte mare a gigacaloriei cit si a faptului ca nu mai puteti controla nici productia si nici distributia,totul se face haotic,nimic nu se poate masura.Exista o inertie foarte mare atit la pornire cit si la oprire a agentului termic,sint pierderi foarte mari(peste jumatate),atit in CET cit si pe traseele de distributie.Dar mai mult primaria a primit bani pentru rebilitarea CET-ului si schimbarea conductelor.Nu stiu de ce,desi s-au facut tot felul de anchete,nu sint trasi la raspundere toti cei ce mentin aceasta situatie de batjocorire a populatiei de la bloc.3)in Romania nu poti pleca cind doresti la o casa,nu are populatia bani.Singura solutie este sa ne asociem toti proprietarii de centrale si cei care doresc sa se debranseze,pentru a ne apara dreptul de A NU FI FURAT..
Cristina  | #118742
Centrala de apartament este un lucru f. bun si util pentru toti. Singura problema este ca te lovesti de niste vecini sarlatani care te jupesc cand trebuie sa faci legatura de teava de gaz. am dat 300 euro( ca omul nu mai vb acu de lei, vrea euro) ca sa ma lase sa ma intep la teava si am fost la notar fara acte, fara nimic si a dat o semnatura acolo pe propria raspundere. astea sunt legile la noi favorizeaza sarlatanii care nu muncesc, sunt betivi si asteapta cate una ca mine sa profite. stai la mana la toti trantorii ca altfel nu poti sa-ti rezolvi treaba si cica... esti proprietar la bolc. incurajati trantorii!!!BRAVOOOO
pop  | #118743
Sunt de aceeasi parare cu dna Petronela.Daca e frig la sf. lui sept.sau in aprilie le incalzesc si pe a vecini;lor mei?Si mai e o problema:la repartitoare se fura bine.Cunosc persoane care pun ventilator si cine mai stie ce si platesc cate 40 de lei in lunile cele mai geroase.Nu vin sa citeasca consumul.Declara proprietarii ce au consumat la adm. asociatiei.Atunci mie cine imi plateste ptr.ca le incalzesc ap.?
Parerea mea  | #118748
Stimate Popescu (sau mai bine Gica contra),
De ce crezi tu ca s-au debransat proprietarii de apartamente de la sistemul de incalzire centralizat si au investit in centrale sau incalzire electrica prin pardoseala(exemplul personal!)? Din cauza seviciilor ireprosabile sau a preturilor corecte pentru acestea? Cu siguranta, NU!!! Exemplele date de dumneata nu sunt elocvente, cel putin pentru mine. Stau intr-un bloc administrat de Termoservice, unde sistemul de incalzire s-a modificat de pe verticala pe orizontala( sau invers, nu lucrez in domeniu asa ca iarta-mi necunostinta), s-au scos tevile vechi din apartamente iar cele noi sunt pe casa scarii si asa ingusta( nu stiu ce minte inteligenta a aprobat asa ceva?). Iarna trecuta, de cate ori atingeam acele tevi nu dadeau impresia ca prin ele ar trece agent termic(or fi dintr-un material foarte bun izolator termic si nu-mi veni cu chestii de tur-retur!!!). Atunci de ce sa platesc, aiuristic, ceva inexistent? Vecinul de sub apartamentul meu nu are caldura(nu-si permite financiar), cel de langa, e plecat la munca in strainatate, deasupra cerul. Ar trebui sa le bat la usa vecinilor mei sa le cer bani in baza acestui ordin ca le incalzesc peretii? NU!!! Oricum se vor gasi multi care sa combata prin tribunale acest ordin. Iar dupa cum se anunta pretul gigacaloriei si fara subventii nu stiu cati dintre vecinii mei ramasi bransati la sistemul centralizat(aproximativ 5 si acestia pensionari), isi vor permite incalzirea apartamentelor? Concluzia? Stai stramb si gandeste drept!!! In rest, numai de bine!
sorin  | #118750
O stire de azi pe Realitatea TV ,la Tirgu Mures,primaria imprumuta cu bani locatarii care vor sa se debranseze pentru a achizitiona unei centrale termice de apartament....ATENTIE!!!!...e tot in Romania..
Constantin  | #118752
Foarte bine exprimat d-le Popescu la 118700 !
Cei saraci cu duhul nu pot fi lamuriti nici tehnic si nici logic. Foarte, foarte putini sint aceia din CET si de la punctele termice, care stiu ce se intimpla cu incalzirea intr-un bloc de locuinte, cu sau fara centrale, repartitoare, ….
gta20  | #118758
Acum 5 ani mi-am montat CT de apartament doar pentru faptul ca administratorul dadea drumul la caldura numai cand dorea el (putin noaptea si putin dimineata); toti locatarii am facut scandal si atunci el ne-a recomandat sa ne putem centrale daca vrem confort;
acum toti din bloc avem CT mai putin el; iarna trcuta noi am platit 40% din factura de incalzire si el restul (defapt mnult mai putin ca noi fiindca beneficiaza si ajutor de incalzire)
Acum sa-mi explice cineva unde este echitatea:
1. investitie initiala 60mil lei (acum 4ani);
2. investitie in termoizilatie exterioara:
3. platesc pentru fiecare 6 luni de frig intre 20-25mil lei gazul (stau la parter perete in perete cu administratorul care plateste maxim in lunile geroase 600mii lei)
3. platesc in fiecare luna de iarna minim 100mii pentru "caldura" care vine de la subsol (administratorul a taiat toate conductele de incalzire mai putin pe cele care duc la apartamentul lui) - pardoseala mea are 13gr in lunile de iarna;
Ei acum sfatuiti-ma ce sa fac si cat ar trebui sa mai platesc ca sa beneficiez de confort termic; domnule Popescu va rog sugestii
Popescu  | #118759
Ca sa explici unui necunoscator de ce s-a ajuns in situatia asta, din punct de vedere tehnic, impartial, fara sa tin partea nici a CET-ului si nici a celor cu centrale e poveste lunga si e inceputa prin anii 1999 - 2000. Deci e veche. Acum s-a ajuns la un haos total. Nu pot acuza oamenii care isi vad propriul interes si isi monteaza centrala la acest moment fara nici o perspectiva. Dar din punct de vedere tehnic si pur ingineresc energia produsa cu o centrala de apartament nu va fi niciodata mai ieftina decat cea produsa intr-un CET (indiferent cate critici imi voi atrage din partea postacilor). N-am vazut nici un comentariu din partea celor carora li se strica centrala in toiul iernii, cat de bine le-a fost. N-am vazut comentariile celor care nu au avut gaz iarna trecuta, sau curent electric. Conditiile normale de trai la bloc pentru a fi confort si raport pret calitate bun, sunt urmatoarele:
- un condominiu un singur sistem de incalzire;
- toata lumea sa-si incalzeasca locuinta indiferent daca locuieste sau nu in acel apartament si bineinteles
- toata lumea sa plateasca la timp.
Curios lucru in alte parti functioneaza. Dar bineienteles, noi suntem romani, deci o rasa aparte, mai bine respectam legea junglei decat legile oamenilor si orice parere care contravine interesului unei anumite categorii este penalizata eventual cu un limbaj licentios. Ma intreb daca merita sa-mi mai bat capul sa explic unor oameni care nu doresc sa stie cum ar trebui sa stea lucrurile in mod corect si civilizat.
Romanii nu pot fi corecti si civilizati decat prin alte tari. De atatia ani nu si-au dat seama ca va fi la fel in Romania ca afara atunci cand si ei vor fi la fel de corecti ca afara, la fel de civilizati ca afara, respectand legile.
AUREL  | #118765
foarte bine sa plateasca si cei cu centrale pt ca tevile de la CET TREC SI PE LA EI PRIN CASA
escu  | #118768
Stimate dl. Popescu. In privinta pretului de cost al incalzirii te contrazic.Trebuie sa-ti reamintesc ca, CET inseamna centrala electrica de termoficare. Randamentul acestor tipuri de centrale este cu atat mai mare cu cat se merge mai mult cu termoficare, care inseamna abur industrial si abur pentru boilerele de incalzire a apei de termoficare la populatie extras din prizele din prizele turbinelor. Dar cum abur industrial nu se mai produce, pt. ca au murit marii consumatori (CFS, Mase plastice,etc.)randamentul centralei a scazut. De aceea s-a marit pretul/ Gcal. Nu mai punem la socoteala pierderile de caldura pe conducte, pierderi ce le suporta indirect locatarii.Daca iti mai aduci aminte de la termotehnica, randamentul unei centrale este cu atat mai mare cu cat caderea de entalpie este mai mare. Ori ce randament poate sa aiba un punct termic daca primeste apa fierbinte la temp. de 75 grade si o trimite inapoi cu 45 grade? Daca ar fi primit-o co 95-110 si o trimitea inapoi ci 55 era cu totul altceva. Raman la calculul meu ca este mai ieftin cu centrala proprie, cu riscul de sa se defecta, daca nu stii sa-i faci revizia la timp.
sorin  | #118770
Popescule iar ai luat-o pe cimp,amintesti ceva d.p.v.tehnic,dar nu spui nimic,se vede clar ca esti un purtator de vorbe al "baietilor destepti".Spui cam asa..."cetateni ai orasului,habar nu aveti ce inseamna civilizatie,noi trebuie sa va dam caldura cit mai putina,iar voi sa platiti cit mai mult si sa nu ne intrebati nimic"Cit de avizat trebuie sa fii ca sa-ti dai seama ca esti furat ca in codru si ei dau tot felul de ordine ca sa nu poti spune nimic?...vezi e legal.Popescule tot orasul stie ca CET-ul este o gramada de fier vechi,cu ajutorul caruia sint jupuiti iesenii.Daca intradevar ai avea viziune ti-ai da seama ca acest colos,construit in anii '60,cu instalatiile la nivelul aceluiasi an,cu randament scazut,cu instalatii defecte cu magistrale de zeci de kilometri cu izolatia distrusa,cu pierderi prin toate subsolurile blocurilor si mute,foarte multe alte tipuri de probleme,mai ales la modul cum sint pusi locatarii la plata,totul cu aproximatie si dupa ochi.De ani de zile se discuta problema CET-ului,ori ar fi trebuit cu banii primiti pina acuma sa fie inlocuite toate instalatiile,ori inchiderea CET-ului si construirea unor centrale de cartier sa fie cit mai apropiate de consumator.De ce nu a prezentat Primaria si CET-ul,documentele cerute de un parlamentar de iasi,documente prin care au primit bani de la guvern si documente pentru modul cum au cheltuit banii primiti?Toate acestea au fost publice,nu sint discutate doar ca birfa.Am centra termica,nu am probleme,am tot confortul pe care il doresc.Continuati prin toate mijloacele sa-i opriti de la debransare pe cei care doresc;ba trebuie sa faci proiect,ba nu sint bune centralele de apartament,etc...Cind vom fi ca cei de la Tirgu Mures,unde primaria le iprumuta bani celor care se dabranseaza,pentru a-si cumpara o centrala?.....vise....
gta20  | #118774
Am uitat sa va spun ca toate coloanele verticale sunt taiate din subsol; din conducta generala este alimentat cu agent termic numai un singur apartament de la parter (cel al administratorului); nu avem calorifer pe casa scarii si nici in uscator (spatii comune);
De ce trebuie sa platim 30% (sau 50%) din factura? Cum s-a calculat
Vlad  | #118794
Daca tot se vorbeste de tevi, de proprietati, atunci tevile de la CET care trec prin apartamentul PROPRIETATE PERSONALA a fiecarui proprietar?...Din momentul debransarii, CET-ul sa plateasca chirie pentru ele. Apartamentul meu este proprietate privata. Aceste tevi au ramas, eu nu le-am taiat, si imi creeaza un disconfort de spatiu fiind si inestetice. Voi face demersuri prin Judecatoria Iasi ca CET-ul sa-mi plateasca chirie pentru ca foloseste spatiul meu proprietate personala. Sa-i vad atunci pe unde-si scot camasa astia de la CET. Si va invit pe toti in cazuri similare sa da-ti in judecata CET-ul sa va plateasca chiria din urma. Apoi cu banii platim si noi "cota comuna". Corect?
Nelu  | #118822
Popescule....vorbesti de civilizatie...ok.. Arata-mi te rog frumos un CET in Roma,Milano,Madrid,Londra,Paris,Copenhaga,Amsterdam etc... Ti-am zis orase mari ca daca astea nu au...alea mici sigur nu. Fiecare bloc in afara are centrala proprie pe gaz. CET? cred ca rad astia de noi cand aud asta...
Constantin  | #118826
Pe vremea lui Ceausescu, burlacii trebuiau sa plateasca tribut pana la 25 de ani. Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu: "Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie sa platesc tribut, daca eu nu pot sa ***??" Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: "Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula, cat ai DEGETE si LIMBA... LEGEA tarii nu se schimba!!!"
sileboss  | #121185
Intradevar domnilor/doamnelor, Romania este tara tuturor posibilitatilor si in frunte este prosteala si furtul.
Cineva vrea sa-si recopere niste pierderi datorate in special instalatiilor de transport agent termic foarte vechi, persolalului firmelor de termoficare tixit in birouri ce nu fac nimic, etc. si asta pe spinarea noastra a celor care nu beneficiem de absolut nimic de pe urma acestor procente platite, de ce oare???????
Ei bine, mie mi-a platit cineva sau a contribuit cu vre-un procent in bransamentul la gaz, montare centrala, schimbat instalatie de incalzire din apartament???????? evident ca nu, pe cine l-ar interesa acest lucru ca doar investitia a fost personala pentru comfortul propriu, ei bine pe mine de ce m-ar interesa pierderile unei societati de termoficare, vorba unui antevorbitor de mai sus, ar trebui sa se multumeasca cu faptul ca nu le percepem taxa (chirie) pentru faptul ca agentul termic trece prin casa mea, prin tevile mele, care le-am platit din bani mei sa le schimb in urma cu cativa ani intrucat cele vechi aprox. 30 ani incepusera sa supureze, bineinteles acest lucru nu la interesat pe nimeni.
Asemeni celorlalti si la mine tevile sunt izolate, deoarece am izolat peretii apartamentului si acestea au ramas intre pluta si perete, asadar fratilor nu inghititi toate prostiile emanate de gurmanzii nesatui de "sus" si abuzurile acestora, luati atitudine fata de aberatiile din ultimele acte normative si cereti dreptate in instanta, e inadmisibil sa fim furati in asa hal si sa nu facem nimic, multa sanatate tuturor.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4209 (s) | 24 queries | Mysql time :0.268301 (s)