News Flash:

In atentia asociatiilor de proprietari

Proprietarii INAAP SRL sunt urmariti de creditori

22 Decembrie 2010
6974 Vizualizari | 2 Comentarii
Institutul National pentru Administrarea Asociatiilor de Proprietari (INAAP) SRL din Iasi, societate comerciala detinuta de Petronela Tiganescu si Alexandrina Glinschi, administreaza cateva mii de apartamente din blocurile iesene. Conform datelor detinute, INAAP are lunar o cifra de afaceri de cateva miliarde lei vechi. Dar Petronela Tiganescu este implicata in mai multe procese si actiuni de executare silita demarate nu numai de unele banci comerciale - BRD, BCR, RBS, Libra Bank, ci si de unii fosti parteneri de afaceri, pentru recuperarea unor sume imense de bani. Trebuie specificat ca Alexandrina Glinschi, cea care figureaza ca detinand circa 98 la suta din INAAP SRL, este o persoana in varsta de peste 70 ani, fiind doar paravan pentru fiul sau, Dumitru Girtan. Acesta este asociat impreuna cu Petronela Tiganescu la Multicont SRL, Multicont Mar SRL si Multicont Service SRL, toate din Iasi. Aceste trei firme fac obiectul unor reclamatii in instanta, pentru care unele au ajuns deja la executorul judecatoresc. Printre reclamanti se numara si o firma din Cehia, Metra Sumperk SRO, care are de recuperat circa 200 mii euro de la Multicont Service SRL, in urma furnizarii de aparate de masura folosite la contorizarea consumului de apa menajera si a caldurii furnizate locatarilor din blocurile iesene. Este foarte posibil ca in acest caz sa fie vorba de livrarea de catre Multicont Service SRL catre INAAP SRL a acestor aparate produse de firma din Cehia, care au fost distribuite locatarilor ieseni, ale caror locuinte sunt administrate de societatea comerciala a lui Tiganescu si a lui Glinschi. Este greu de crezut ca locatarii nu au platit contoarele pentru masurarea caldurii, situatie in care este evident ca Dumitru Girtan a folosit banii incasati in alte scopuri decat pentru achitarea marfii catre furnizor. Acest caz nu este singurul, firmele celor doi - Girtan si Tiganescu, si chiar si cei doi ca persoane particulare, fiind implicate in alte dosare de executare silita. Este vorba de dosarele in care Girtan a fost chemat in judecata de Asociatia de proprietari PT 6 Gara, probabil pentru neplata intretinerii, ceea ce spune destul despre situatia financiara a acestui personaj.
Dumitru Girtan si sotia sa au fost chemati in judecata de BRD drept garanti pentru datoriile firmei Multicont Service SRL. Si asociata lui Girtan, Petronela Tiganescu, este urmarita de Banca Comerciala Romana pentru recuperarea unor datorii, procesul ajungand in faza de executare silita. In cazul Danielei Girtan, banca RBS cere tot executarea silita pentru neplata unor datorii. Lista acestor excutari silite este mult mai lunga, ceea ce demonstreaza ca persoanele implicate in administrarea catorva mii de apartamente din Iasi au mari probleme financiare. Acest lucru ridica serioase semne de intrebare in ceea ce priveste modul de gestionare a banilor incasati de la locatari. Nu trebuie uitat ca nu cu mult timp in urma, unul dintre directorii de la INAAP, respectiv Cassian Spiridon, a plecat de la firma infiintandu-si propria societate comerciala, tot de administrare a apartamentelor din blocurile iesene. Acesta nu a comentat in vreun fel motivele plecarii, dar exista date conform carora activitatea la INAAP nu mai era absolut corecta. Poate ca, avand in vedere aceasta situatie, asociatiile de proprietari preluate de INAAP SRL ar trebui sa verifice cum le sunt administrati banii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

petronela tiganescu alexandrina glinschi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Tiganescu si Gartan - l'au facut pe momarlan !  | #136824
Număr unic dosar: 29858/245/2009
Înregistrat în data de: 20.07.2010
Obiect dosar: contestaţie la executare revizuire
Materia juridică: Civil
Stadiu procesual: Revizuire - Recurs
Părţi:
BĂRBIERU ION CRISTIAN : Recurent
TIGANESCU OVIDIU : Intimat
CRACANA DUMITRU : Intimat
BITTA CRISTINA : Intimat
TERMENE DE JUDECATĂ:
Data Soluţie Detalii
01/10/2010 se vor administra probe. Încheiere
03/12/2010 Respinge recursul formulat de revizuientul Bărbieru Ion Cristian împotriva sentinţei civile nr. 6982/29.04.2010 pronunţată de Judecătoria Iaşi, sentinţă pe care o menţine. Ia act că intimaţii nu au solicitat cheltuieli de judecată. In care - momarlanul care si-a pierdut definitiv casa din Aleea Sadoveanu 28 este cunoscutul recidivist BARBIERU ION CRISTIAN - vedeta google romania - fost informator al arestului IPJ Iasi - actual informator al B.Z.I Iasi ! BUHAHA TEPIERULE - comanzi articole la BZI referitoare la TIGANESCU si GARTAN - dar in vecii vecilor nu mai calci tu in casa aia ! BOULE ! CHIPINTACI - sa-mi scrii de la Poarta Alba !
jamaik  | #339967
si pana la urma cine e teparu
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3751 (s) | 22 queries | Mysql time :0.259605 (s)