News Flash:

Proprietarii vilelor aflate in constructie vor fi amendati cu pana la 80 milioane lei

24 August 2007
1879 Vizualizari | 3 Comentarii
Eugen Fulop
• Pentru ca nici un beneficiar de vile, case, spatii de firme sau alte santiere de constructie nu a depus la ITM documentele privind numele firmei de constructie, locatia acesteia, managerul de proiect, coordonatorul de sanatate si securitate in munca etc, inspectorii vor efectua controale si vor aplica sanctiuni contraventionale intre 40 si 80 de milioane lei
Nici un beneficiar de vila, casa, sedii de firma sau alt tip de constructie din tot judetul Iasi nu a depus la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) declaratia prin care sa informeze institutia despre locatia constructiei, managerul de proiect, durata lucrarilor, firma care executa lucrarea etc. Proprietarii acestor constructii sunt obligati prin lege sa prezinte astfel de documente. Inspectorii de la ITM vor efectua in permanenta controale la santierele de constructie de pe raza judetului Iasi si vor sanctiona beneficiarii constructiilor cu sume cuprinse intre 40 si 80 milioane lei (4000 si 8000 de RON). "Orice santier va fi comunicat la ITM cu 30 de zile inainte de inceperea lucrarii pentru situatiile in care se lucreaza cu peste 20 de persoane, iar lucrarile au o durata mai mare de 30 de zile. Nici un beneficiar nu a venit pana acum sa aduca documentele. In acest caz, vom fi nevoiti sa aplicam sanctiuni contraventionale proprietarilor. Este lege si trebuie respectata. Am controlat astazi (ieri - n.r.) toate santierele de la iesirea din oras, pana la Letcani. Nici un beneficiar, si vorbesc de companii mari, nu avea montata placuta cu datele despre lucrare. Nu au voie sa desfasoare activitati de santier fara aceste placute cu data inceperii lucrarii, beneficiar, numele firmei care executa lucrarea, data finalizarii etc", a declarat Eugen Fulop, inspector sef adjunct la ITM. In declaratia pe care trebuie sa o depuna la sediul inspectoratului, beneficiarii trebuie sa mentioneze numele si adresa managerului de proiect, al coordonatorului in materie de securitate si sanatate in munca pentru proiect, coordonatorului de sanatate si securitate in munca pe durata realizarii lucrarii, data inceperii lucrarii, durata estimativa a lucrarilor pe santier, numarul de antreprenori sau subantreprenori, numarul maxim estimat de lucratori pe santier, datele de identificare a antreprenorilor, subantreprenorilor sau a lucratorilor independenti deja selectati. Pana la aparitia acestei Hotarari de Guvern, reprezentantii ITM nu puteau sanctiona si proprietarii de vile sau case. La ITM trebuie sa depuna documentatia toti beneficiarii constructilor incepute la 1 ianuarie 2007 si care nu sunt finalizate, dar si cele incepute dupa aceasta data. Conform legislatiei, dirigintele de santier nu are voie sa fie si coordonator in materie de sanatate si securitate in munca, doar daca are atestat. Coordonatorul de sanatate si securitate in munca al santierului trebuie sa aiba un registru in care periodic sau zilnic, dupa caz, sa mentioneze lucrarile care se efectueaza. De asemenea, managerul de proiect are obligatia de a intocmi si un plan de sanatate si securitate in munca.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

dan  | #17476
Urmeaza un coordonator pe probleme de mediu, unul pe probleme de protectia animalelor, altul de la comisia pe probleme de discriminare samd. Parca era vorba sa se reduca din aparatul administrativ nu sa apara noi si noi forme de a birocratiza activitatile oamenilor. Sau au nevoie de fonduri pentru clientele politica.
circidia  | #17477
Eu vreau sa aflu doar de ce ati observat abia acum aceste abateri?Pina acum cu ce s-a ocupat ITM-ul?
Gabi Petcu  | #17478
O sa-l amendeze si pe Nechita, Norocea, Adascalitei? Astia 3 si altii ridica acum constructii. De ce nu se iau masuri cu ei? De aia..................suntem multi si prosti. Ne meritam soarta...................
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015625 (s)