News Flash:

Proprietatile curative ale morcovului

20 Noiembrie 2006
5161 Vizualizari | 1 Comentarii
Morcovul este una dintre legumele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica atat a copilului, cat si a adultului, datorita continutului bogat in vitamine si zaharuri. Medicii sustin ca si morcovul are nenumarate calitati terapeutice chiar daca este consumat in stare cruda, sub forma de suc sau prelucrat termic. Morcovul poate fi considerat chiar un medicament pentru bolnavii care sufera de anemie prin sporirea numarului de globule rosii, probleme ale tranzitului intestinal, tulburari de crestere, rahitism, ulcere gastroduodenale, hemoragii gastrointestinale, enterocolite, infectii intestinale, constipatie, etc. "Aceasta leguma este extrem de importanta in alimentatia de zi cu zi. Poate fi consumata in stare cruda, sub forma de decoct, crema. Noi recomandam parintilor ca atunci cand sugarilor le ies dintii sa le dea acestora un morcov crud pe care sa-l roada. Este important ca morcovul sa nu se curete de coaja, ci numai sa se spele sub un jet de apa, deoarece pielita este partea cea mai savuroasa. Morcovul sporeste numarul globulelor rosii crescand astfel procentajul hemoglobinei, reintinereste celulele si tesuturile, stimuleaza functiile hepatice. Aceasta leguma este un puternic factor de echilibru pentru organism. Este bine ca cei care cultiva aceste legume sa nu abuzeze atunci cand folosesc ingrasamintele chimice care ajuta la dezvoltarea acestora", a declarat prof. dr. Marin Burlea, managerul Spitalului Sf. Maria.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

alice  | #1949
As fi vrut un articol mai complet , sa stiu de ex . ,daca este bun la bolnavii de DIABET
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6075 (s) | 22 queries | Mysql time :0.471528 (s)