Remedii naturiste

Proprietatile nebanuite ale spanacului pentru sanatatea organismului

Publicat: 10 mai 2013
7

In topul alimentelor de sezon, spanacul este pe locul 1! Asta datorita proprietatilor lui extraordinar de nutritive, dar si datorita faptului ca primavara este singurul anotimp in care il gasim proaspat.

Spanacul este, de asemenea, o leguma cu proprietati curative, fiind considerat un produs medicinal, care contribuie la ameliorarea afectiunilor precum hipertensiune, anemie, acnee, dar si avitaminoza. La acest moment sunt in derulare studii de cercetare care vor sa dovedeasca rolul de activator al secretiilor pancreatice pe care il are spanacul, dar si proprietatile lui anticancerigene.

Ai un job care presupune ore in sir de stat in fata computerului? Atunci trebuie sa consumi mai mult spanac, asta pentru ca acesta contine beta caroten si luteina, care protejeaza ochii de eventualele probleme care ar putea aparea.

Te confrunti cu hipertensiunea arteriala? Inca un motiv pentru care trebuie sa maresti consumul de spanac! Cu un continut ridicat de potasiu, dar scazut de sodiu, reprezinta o metoda naturala excelenta pentru tratarea hipertensiunii!

Suferi de gastrita, ori chiar de ulcer? Ai grija ca spanacul sa nu lipseasca din dieta ta, intrucat acesta are proprietatea de a proteja membrana stomacului, fiind aliatul perfect in lupta cu problemele aparatului digestiv!

Vrei sa devii mamica, ori esti deja insarcinata? Consuma cu regularitate spanac, intrucat acidul folic continut in aceasta leguma este esential pentru dezvoltarea corecta a sistemului nervos al fatului.

Daca suferi de anemie trebuie sa apelezi tot la spanac, 100 de grame de spanac avand un continut de 3-4 mg de fier. De asemenea, contine si: vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, calciu, fosfor, zinc, sodiu, albumina si acid oxalic.

Spanacul este extrem de bun atunci cand tinem cura de slabire, acesta avand doar 20 de kcal/100 de grame.

In ceea ce priveste metoda de preparare aleasa, avem o multime de posibilitati precum: clasica mancare de spanac, pe care o poti servi cu un ou ochi, supa crema de spanac, lasagna cu spanac gatit, smoothie ori chiar salata de spanac crud.

Pont: nutritionistii recomanda folosirea preparatelor cu spanac crud, intrucat prin fierbere acesta isi pierde multe dintre calitatile nutritive pe care le are.





Adauga un comentariu