Eveniment-Social

Prorectorul UAIC Iași pentru programe de masterat și studii doctorale a relatat despre realitățile educaționale, promovarea și atragerea românilor de pretutindeni la programele de studii oferite de Cuza, dar și despre proiectele de viitor, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 30 oct. 2020
Conf. univ. dr. Florin Brînză, prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi a venit în Studioul BZI LIVE

Vineri, 30 octombrie 2020, la ora 15.00 în Studioul BZI LIVE a fost invitat conf. univ. dr. Florin Brînză, prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, responsabil cu Extensiunile UAIC dar și prorector interimar pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar! Astfel, despre domeniile pe care le coordonează, importante pentru învăţământul superior, s-a dialogat alături de domnia sa!

Despre promovarea şi atragerea Românilor de Pretutindeni la programe de studii oferite de „Cuza”, masterat didactic

Astfel, alături de prorectorul UAIC au fost prezentate detalii şi informaţii despre activitatea Extensiunii de la Bălţi. De asemenea și despre promovarea şi atragerea Românilor de Pretutindeni la programe de studii oferite de „Cuza”. Pe de altă parte, despre realităţi educaţionale şi strategii respectiv proiecte de viitor pe această zonă s-a mai discutat. De precizat că Extensiunea Bălţi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este o formă de învăţământ prin care absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de la liceele şi colegiile din Republica Moldova pot urma în Bălţi cursurile primei universităţi moderne a României.

În prezent, Extensiunea oferă două specializări pentru studii de licenţă: Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi Fizică Tehnologică. De asemenea există şi trei specializări pentru studii de master: Management în turism, Fizica aplicată în tehnologiile informaţiei şi comunicaţii şi Drept european. Mai departe, despre noul masterat didactic s-a mai abordat cu domnia sa! De urmărit un dialog extrem de interesant şi de antrenant pe tematică pur educaţională.

Adauga un comentariu