Eveniment-Social

Prostia se plateste! Elevii ieseni repetenti la Bac vor fi taxati

Publicat: 18 feb. 2013
1

Candidatii ieseni la examenul de Bacalaureat, din promotiile anterioare, care au sustinut de minimum doua ori examenul fara sa-l promoveze sunt nevoiti sa plateasca, incepand de anul acesta, o taxa de 230 de lei. Acest lucru se va intampla in conditiile in care absolventii de clasa a XII-a vor participa la toate probele. Daca acestia nu vor sustine tot concursul, suma pe care trebuie sa o achite va fi stabilita diferentiat, in functie de numarul probelor sustinute, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare evaluarii fiecarui absolvent. Taxa este valabila si pentru candidatii proveniti din invatamantul particular. Conform calendarului, inscrierea participantilor pentru prima sesiune a Bacalaureatului din acest an va avea loc între 27 si 31 mai. Prima proba, cea pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, va avea loc în perioada 10-12 iunie. A doua proba, cea pentru evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna, este programata pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competentelor digitale va avea loc între 17 si 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competentelor lingvistice într-o limba internationala, între 25 si 28 iunie. Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie, cu limba si literatura româna, care va fi urmata pe 2 iulie de cea scrisa la limba si literatura materna, iar pe 3 iulie va avea loc cea scrisa obligatorie a profilului. Proba scrisa, la alegere a profilului si specializarii, este programata pentru data de 5 iulie. Primele rezultate vor fi afisate pe data de 8 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse în aceeasi zi.

Comentarii
  • nu mai mintiti poporul cu televizorul, ca tot asa era si pana acum…o proba costa 37,5 lei(treizecisisapte lei si cincizeci de bani) ori 6(sase) probe= 225(douasutedouazecisicinci lei)….prin urmare tot aia e. Ganditi-va la faptul ca daca ii descurajati sa mai mearga la BAC o sa ajungem un popor de analfabeti si slab calificati. Nu toti merita sa ia Bac-ul dar poate o parte din ei se vor trezi la realitate si vor pune mana pe carte. Asa, daca ii descurajati voi, cu aceste stiri se duce totul de rapa.

  • BAC-ul nu e obligatoriu, avem nevoie si de femei de servici, lucratori in salubritate, santeristi, ca si astea-s meserii si trebuie sa le faca cineva. Bine ca sa iei bac-ul acuma trebuie sa faci si pregatire in particular, oricat de bun ai fi, dar investesti in tine (unii nici cu pregatire in particular nu-l promoveaza, asta pentru ca se pacalesc pe ei cand nu invata).

  • Avem nevoie si de muncitori,nu numai de cei cu mapa.Sigur,facultatile vor studenti pentru banii luati de la ei.Nu-i intereseaza ca sunt facultati facute fara rost in lumea reala.Asa ca decat o facultate aiurea mai bine fara bac si fara sa fii stors de bani de maharii facultatilor.

Adauga un comentariu