National

Prostituatele romance produc ingrijorare printre londonezi

Publicat: 09 iun. 2013
1

O asociatie de binefacere, Eaves for Woman (Streasina pentru Femei), si-a exprimat intr-un studiu comandat de Primaria Londrei ingrijorarea fata de numarul mare de prostituate romance care lucreaza in capitala Marii Britanii.
Studiul, realizat de asociatia Eaves for Woman, releva ca o proportie semnificativa a prostituatelor care lucreaza in capitala Marii Britanii, provin din tari din Europa de Est, relateaza BBC News online. Potrivit studiului, multe dintre prostituate ar fi victime ale traficului de persoane si ar fi controlate de grupari infractionale organizate. Raportul, care acopera cele 33 de cartiere ale capitalei britanice, subliniaza ca piata prostitutiei este „infloritoare”. Asociatia precizeaza ca prostituatele vizeaza intrarile in hoteluri aflate in zone frecventate de turisti. Ea adauga ca operatiuni ale politiei vizand cetateni romani ce cersesc in zona Marble Arch au identificat, de asemenea, o crestere a prostitutiei in zona Park Lane.
Studiul a fost comandat de catre Biroul primarului pentru activitate politieneasca si infractiuni si are la baza interviuri cu aproximativ 500 de persoane. In total, 2.077 de potentiale victime ale traficului de persoane au fost identificate in 2011, se precizeaza in raport, tarile de origine fiind de obicei Romania, Slovacia, Nigeria, Polonia si Cehia. Eaves for Woman a indemnat la efectuarea imediata a unor investigatii pentru a se stabili daca prostituatele romance sunt victime ale traficului de persoane. „Indiferent ce pozitie ai in privinta prostitutiei, nivelul violentei si abuzurile la care sunt supuse femeile, atat la intrarea in, cat si in practicarea prostitutiei, sunt prea severe pentru ca noi sa le ignoram”, a declarat Denise Marshall, directoarea asociatiei. Stephen Greenhalgh, viceprimarul insarcinat cu activitatea politieneasca si infractiuni, l-a catalogat drept un „studiu important”.

Comentarii
Adauga un comentariu