Actualitate

Prostitutia – poate fi tolerata, dar intr-un cadru legal

Publicat: 16 iul. 1999

Chiar daca prostitutia a fost practicata dintodeauna, pe fata sau nu, locuitorii Iasului si in special cei mai tineri nu au avut pina recent ocazia sa vada practicantele acestei meserii la strada. Mult timp ignorata, prostitutia stradala a intrat in atentia autoritatilor locale datorita amplorii pe care a capatat-o fenomenul in mai multe puncte ale Iasului si in special in zona garii. Astfel, sondajul de opinie de astazi isi propune sa afle parerea citorva cetateni ai orasului despre prostitutie.
Mihaila Dan, 19 ani, student: „Nu este, fara indoiala, o meserie ce poate fi considerata onorabila, dar pentru cele ce practica prostitutia este poate singurul mod prin care isi pot cistiga existenta”.
Ciuc Valentin, 45 ani, administrator: „Fetele astea sint si ele obligate sa-si cistige existenta. Cred ca ar trebui deschise case de toleranta si in felul asta macar n-ar mai sta in strada”.
D.M., 51 ani, profesor: „N-am prea multe informatii despre acesta ocupatie dar cred ca o solutie ar fi legalizarea prostitutiei pentru a se putea astfel realiza un control al statului si mai ales un control medical strict”.
H.I., 25 ani, inginer: „Ar trebui ca prostitutia sa intre in legalitate, si in felul asta ar beneficia in principal statul roman prin taxele pe care evident le-ar impune”.
Deleanu Aurelia, 79 ani, pensionara: „Cred ca existenta prostituatelor reduce mult o serie de delicte pentru ca ofera o alternativa si din acest punct de vedere mi se pare o necesitate.Trebuie fara discutie supusa unui control medical strict”.
Eugen BENGHIUloading...

Adauga un comentariu