National

Protejata lui Traian Basescu, Elena Udrea, apare intr-un dosar al Alinei Bica

Publicat: 14 dec. 2014
1

Daca in declaratiile martorilor din dosarul ANRP, apare doar numele lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si al fiului sau, Alin Cocos, un nou document DNA o implica si pe sefa PMP.

Este vorba de un document dintr-un nou dosar pe numele fostei sefei DIICOT, Alina Bica, disjuns din cel al retrocedarilor si facut public de Robert Turcescu pe blog, fostul jurnalist care inainte de primul tur al alegerilor prezindetiale anunta ca se retrage din viata publica, marturisind ca a fost ofiter acoperit.

Citeste si CTP: Cred ca mai lipseste Traian Basescu sa raspunda la niste intrebari puse de un procuror

Documentul face referire si la cauza in care omul de afaceri Gheorghe Stelian a obtinut de la ANRP, prin diverse interventii despagubiri uriase ce au adus un important prejudiciu statului roman.

Potrivit documentului, o parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri „au fost tranzactionate, iar o parte din din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela) „.

„Dupa stabilirea valorii terenului la suma de 377.282.300 lei de catre evaluatorul S.C. Business Evaluator S.R.L – prin Nutiu Emil si inainte de aprobarea raportului de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, Gheorghe Stefan a cesionat in favoarea lui Valentin Visoiu, o cota de 11,40%, Andrei Adrian, o cota de 6,80% si Gheorghe Gabriel, o cota de 6,80% din drepturile cuvenite, scopul urmarit prin aceasta cesiune fiind mijlocirea de catre cedenti, prin intermediul lui Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela a legaturii cu Dumitrean Nicoleta Crinuta – presedinte, Diacomatu Sergiu Ionut, Baciu Remus Virgil, Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragos George, persoane care faceau parte din comisia care a aprobat raportul de evaluare, in baza caruia a fost emisa decizia nr. 15611/FF/15.03.2011.

Ulterior emiterii deciziei de despagubire, Gheorghe Stelian a obtinut titlul de conversie nr 1372/24.05.2011, in cuantum de 282.961.725 lei, reprezentand un numar total de 488.623.252 actiuni, Valentin Visoiu a obtinut titlul de conversie nr. 1379/24.05.2011, in cuantum de 43.010.182 lei, reprezentand un numar total de 74.270.734 actiuni.

Citeste si DNA confirma ca numele lui Dorin Cocos apare in dosarul Alinei Bica: Ar fi cerut 10 milioane de

Andrei Adrian a obtinut titlul de conversie nr 1052/20.05.2011, in cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentand un numar total de 44.187.386 actiuni si Gheorghe Gabriel a obtinut titlul de conversie nr. 1051/20.05.2011, in cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentand un numar total de 44.187.386 actiuni”, se arata in documentul citat.

Mai departe se arata ca in urma acestei afaceri Bica a primit o cota dintr-un teren din Snagov ce apartinea fostei sotii a lui Dorin Cocos, Chiriac Olguta.

„Aceste actiuni au fost tranzactionate, iar sumele obtinute au fost retrase din conturile detinute la diverse unitati bancare, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela). Tranzactiile financiare au facut obiectul unor verificari ale Oficiului National pentru Combaterea Spalarii Banilor care au fost transmise DIICOT, coordonata de catre procurorul sef Bica Alina Mihaela, in data de 28.05.2013.

In acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fara a plati contravaloarea, o cota dintr-un teren situat in localitate Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4425 metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta, mama lui Cocos Alin si fost sotie a lui Cocos Dorin.

Pentru disimularea acestei operatiuni a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 646, unde in calitate de vanzator figureaza Chiriac olguta, iar in calitate de cumparatori, fiecare cu o cota de 1/2, figureaza Niculae Mihail Gabriel, persoana interpusa de catre Stoica Constantin Marius si Popa Ana Maria, persoana interpusa de catre Bica Alina Mihaela si Mihailescu Ionut Florin.

Exercitarea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu, urmata de primirea unui teren de catre Bica Alina Mihaela de la Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela contureaza elementele constitutive ale infractiunilor de dare de mita, luare de mita”, mai scriu procurorii.

Citeste si Ce a stiut Traian Basescu atunci cand a semnat pentru Alina Bica?

Saptamana trecuta omul de afaceri Dorin Cocos era indicat de doi martori in dosarul de coruptie de la ANRP ca ar fi primit 10 milioane de euro mita pentru a interveni pe langa factori de decizie in legatura cu acordarea de despagubiri pentru un teren din Bucuresti.

Unul dintre martori era chiar cel pentru care ar fi intervenit, omul de afaceri Gheorghe Stelian. Informatiile au aparut in denunturile si motivarea arestarii fostei sefe ANRP.

Comentarii
  • Cand ma gandesc ca v-am apreciat atat de mult, am apreciat lupta voastra cu Fenechiu, pentru care v-am laudat in toata tara…ce s-a intamplat cu voi intre timp? Ati schimbat luntrea? Acum observ mahnit ca va luati zdravan de Elena Udrea…ce rau v-a facut voua personal? Chiar nu v-ati convins ca presedinta PMP n-are nici in clin, nici in maneca cu dosare penale pe care ” binevoitorii ” i le inventeaza? Chiar luati stirile si le publicati, asa, pe nemestecate? P.S. Ce parere aveti despre confratele vostru Turcescu cel ” blond „? Dar despre DNA si SRI? V-ati intrebat ce interese urmaresc fiecare? V-ati imaginat o reglare de conturi? Mm?

Adauga un comentariu