Eveniment-Social

Protest al drumarilor din sindicatul DRDP, la sediul Ministerului Transporturilor

Publicat: 11 iul. 2019
1

Sindicatul Drumarilor "Elie Radu", din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a ajuns sa-si ceara drepturile in fata Ministerului Transporturilor. Sindicatul reprezinta interesele a 4.800 de membri de sindicat din totalul de aproximativ 7.000 de salariati ai companiei si este singurul sindicat reprezentativ la nivel de unitate. Sindicatul va organiza marti, 16 iulie 2019, în intervalul orar 10:00 – 13:00, la sediul Ministerului Transporturilor, un protest fata de faptul ca nici pâna la aceasta data nu sunt demarate negocierile la Contractul Colectiv de Munca (CCM), motivat de lipsa unui buget de venituri si cheltuieli aprobat.

Vezi si: Ovidiu Laicu, seful DRDP Iasi, replica dura la adresa unor contestari: "Mai usor cu ipocrizia''

"Pe scurt, nemultumirea noastra este legata de modul de abordare a problematicii bugetului CNAIR, lipsa bugetului la aceasta data si constructia bugetului fara niciun fel de cresteri salariale, cu taieri ale posturilor vacante. Între CNAIR si sindicat s-a încheiat Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate, semnat si înregistrat la ITM sub nr. 277/25.07.2018. Astfel, la data de 25.07.2019, acest contract înceteaza sa-si produca efectele, iar negocierile ar fi trebuit sa înceapa cu 45 de zile înainte de expirarea CCM. Din cauza lipsei bugetului, partile contractului colectiv de munca nu au putut începe aceste negocieri. Din informatiile primite de la CNAIR, rezulta ca bugetul a plecat initial de la companie cu anumite cresteri salariale, a fost respins ulterior, la aprobare, de catre celelalte ministere, iar acum a fost refacut la solicitarea expresa a Ministerului Finantelor Publice, cu 0 la suta crestere salariala. Apreciem ca nu exista nicio justificare pentru ca bugetul CNAIR sa nu fie majorat si pe componenta drepturi salariale", au aratat reprezentantii sindicatului.

Sindicalistii au aratat ca la CFR Calatori, institutie aflata în subordinea Ministerului Transporturilor, care are aprobat deja bugetul de la finalul lunii mai 2019, cresterile salariale prognozate sunt de aproximativ 14 la suta. "În conditiile în care bugetul CNAIR nu are prevazute niciun fel de cresteri salariale, sindicatul este pus în situatia de a nu putea negocia un contract colectiv de munca, ceea ce va duce la miscari de protest, pichetari sedii ministere si CNAIR si, în final, conflict colectiv de munca", au mai aratat sindicalistii.
 

Comentarii
  • VAI DE MAMA NOASTRA !!!!!!! Oameni buni va spun ca sa stiti toti . La drumurile nationale, CNAIR, SALARIILE F. MARI le au cei de la central companie la Bucuresti, ceilalti in tara sunt vai de capul lor. Ce e tragic ,de la an la an, si acum este foarte rau, e faptul ca pana la aceasta ora nu s-au facut marcaje, nu se repara gropile cu mixtura calda, personal muncitor nu este (doar 3-4 muncitori la districte), utilaje vechi de 25-30 de ani. Asta e crudul adevar, se poate verifica, si cu toate acestea trebuie sa mergem inainte. Si atentie vine iarna !!!!

Adauga un comentariu