Local

Protest al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră Iaşi – FOTO/ VIDEO

Publicat: 12 ian. 2021
Proteste ale polițiștilor de frontieră din Iași

Astăzi, 12 ianuarie 2021, are loc un al doilea protest la Iaşi. Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră se vor aduna de la ora 12.00 în fața Prefecturii ieşene, după ce premierul Florin Cîțu a anunţat că salariile bugetarilor vor fi îngheţate.

Comunicatul integral poate fi consultat AICI!

În fața instituţiei prefectului judeţului Iaşi s-au adunat circa 25-30 de poliţişti de frontieră la protest. Aceştia au diverse pancarte, semne şi steaguri. Protestează față de inechitatea salarială cu vuvuzele.

Alte proteste a polițiștilor de frontieră

Sindicatul Polițiștilor Europeni (Europol) – filiala Iași, Sindicatul Manifest – Penitenciarul Iași, Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) – filiala Penitenciar Iași sindicate din Poliția Română și din Poliția Penitenciară, afiliate la Federația PUBLISIND, ca urmare a promovării Ordonanței de urgență cu privire la măsuri fiscal bugetare, care conține prevederi referitoare la înghețarea drepturilor, PROTESTEAZA pentru eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, pentru un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum precum si pentru conditii decente de munca, organizand o acțiune comună de pichetare a Prefecturii Iași, ca primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență privind înghețarea drepturilor salariale si a pensiilor militare de servicu, pentru anul 2021, precum si la cresterea penibila cu doar 41 de lei a salariului minim (net) pe economie.

Proteste identice s-au derulat pe data de 31 decembrie 2020, în intervalul orar 10:00 – 12:00, în fața sediilor prefecturilor din țară, respectand limita maximă de participanti prevăzută de Legea 55/2020, precum si masurile de protectie in vederea prevenirii raspandirii noului tip de coronavirus. La pichetari participa grefieri, angajați din administratia publica sau asistenta sociala afiliati la Federatia PUBLISIND, din solidaritate cu actiunile sindicalistilor din politie si penitenciare dar si ca mesaj pentru guvernanti privind reactiile pe care le avem in vedere in anul 2021.

„Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traverseaza tara noastra si totodata la ponderarea deficitului bugetar, un pretext la indemana pentru toate guvernele dispuse in primul rand sa taie, în condițiile în care personalul din sectorul apărare, ordine publică și securitate națională se află în prima linie și gestionează măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2 de mai bine de 8 luni cazand la datorie cu miile”, au transmis reprezentanții SNPP.

Comentarii
  • Si atata munca grea periculoasa , stres, risc,,,,,,doar santem vecini cu Afganistanul ,India , China ,Columbia . Da’ ceva munca de acasa de la distanta nu ati incercat …..Si pentru cei din penitenciar , chiar nu mai puteti baga telefoane si alte minunatii inauntru , ca deh ,,gaina de unde scurma de acolo se hraneste ”

  • Saracii de ei au minim 1000 de epuroi pe luna si ce mai vor,nu le convine sa vina in privat,sa lase locul altuia,sau obisnuit cu prea multe privilegii castigate pe spinarea celor multi care aduc plus valoare la bugetul acestei tari

Adauga un comentariu