International

Protest anti-islam pe Poarta Brandenburg din Berlin: Extrema dreapta acuza islamizarea Germaniei

Publicat: 27 aug. 2016

Membri ai unui grup de extrema-dreapta au escaladat sambata Poarta Brandenburg, monumentul emblematic al Berlinului, pentru a protesta fata de politica guvernului de primire a migrantilor.

Militantii gruparii „Miscarea identitara” au reusit sa urce in mijlocul zilei pe monumentul din inima capitalei germane si sa desfasoare doua pancarte in varf, dintre care una proclama „Frontiere sigure, viitor sigur„.

Zeci de politisti au incercuit monumentul si i-au convins pe protestatari sa coboare. Ei au fost controlati si lasati liberi, insa „se vor alege cu urmariri pentru infractiuni in domeniul legislatiei privind dreptul de intruniri si intruziune ilegala” intr-o cladire publica, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale.

Actiunea a durat in jur de o ora.

Pe pagina sa de Facebook, grupul a precizat ca a ales special ziua portilor deschise de la guvernul german din aceasta sambata, consacrata anul acesta in mod concret problemelor de integrare a migrantilor, pentru a-si organiza actiunea.

Peste un milion de migranti, in special refugiati din Siria, au sosit in Germania in 2015, suscitand temeri in randul populatiei germane cu privire la capacitatea tarii de a-i integra.

Cancelarul federal german Angela Merkel si-a inasprit in acest an politica de primire a migrantilor, insa refuza sa inchida frontierele in fata refugiatilor si asigura ca Germania, in calitate de prima putere economica, are capacitatea de a-i integra.

Ministrul de Interne italian, Angelino Alfano, a anuntat marti ca, Germania a fost de acord sa ia sute de migranti blocati in Italia in incercarea de a impulsiona planul Uniunii Europene de relocare a migrantilor.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu