Local

Protest extrem. Sute de angajati ai Fortus SA au blocat soseaua spre Ciurea – FOTO, VIDEO

Publicat: 12 aug. 2015
1

@ La fata locului a ajuns si prefectul Dan Carlan. Acesta a stat de vorba cu oamenii si a sustinut ca le va trimite doleantele catre Guvern

Salariatii societatii Fortus SA Iasi au ajuns la capatul rabdarii. Colosul industrial se afla cu un picior in faliment, iar angajatii se tem ca nu vor mai vedea niciun leu din salariile restante. Desi au amenintat in repetate randuri ca vor recurge la masuri extreme, oamenii nu au mai rabdat si ieri au iesit in strada pentru a-si cere drepturile. Ieri, inca de la prima ora cateva sute de oameni au iesit in strada si au blocat drumul care duce spre localitatea Ciurea.

Protestatarii au solicitat plata salariilor restante si demisia celor care nici pana la aceasta ora nu au rezolvat probleme salariatilor combinatului. Oamenii nu s-au lasat induplecati nici atunci cand jandarmii au incercat sa-i indeparteze din zona. Acestia au de primit sume de ordinul milioanelor de euro, insa nimeni din conducerea combinatului sau de la nivel central nu i-a mai bagat in seama. La fata locului a ajuns si prefectul Dan Carlan. Acesta a stat de vorba de oamenii si a sustinut ca le va trimite doleantele catre Guvern. Situatia nu este insa deloc roza. Judecatorul sindic nu a acceptat cererea de retragere a administratorului judiciar, consortiul Eurobusiness LRJ SPRL si ISD Insolvency, iar situatia s-a complicat si mai mult.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.

„Oamenii de aici au un necaz, dar nu este din cauza lor. Sunt entitati si structuri care nu si-au facut datoria si statul nu a luat masurile necesare pentru schimbare. Este o problema cu administratorul judiciar si cel special. Nimeni altcineva nu are drept de a opera ceva in cadrul Fortus SA decat aceste doua entitati. Administratorul special este reprezentantul statului ca actionar si trebuie sa ii apere interesele, iar administratorul judiciar este reprezentantul creditorilor. In momentul de fata Fortus nu este o societate care sa apartina altcuiva decat creditorilor. Creditori inseamna salariatii, inseamna toti ceilalti care au de incasat bani de la Fortus, procedura care este supravegheata si condusa de judecatorul sindic. Din pacate, de doua luni de zile de asteptare ca judecatorul sindic sa accepte retragerea unuia dintre administratorii judiciari, am avut surpriza sa constatam ca s-a refuzat acest lucru. Acum probabil se va lua o decizie de catre creditori, in sensul de a cere schimbarea administratorului judiciar”, a mentionat prefectul Dan Carlan.

Citeste si: Fortus SA se afla pe marginea prapastiei. Pana si administratorul si-a luat talpasita

Comentarii
Adauga un comentariu