National

Protest in fata sediului MAE: „Solidaritate cu DIASPORA. VREM SA VOTAM!”, „JOS PONTA!”

Publicat: 02 nov. 2014

Cateva sute de persoane au ajuns la un protest organizat duminica, la 20.30, in fata sediului Ministerului Afacerilor Externe. Manifestatia are rolul de a sanctiona proasta organizare a alegerilor prezidentiale in strainatate, unde mii de romani au fost nevoiti sa astepte la cozi imense in mai multe orase din Europa.

Sute de oameni participa, duminica seara, la un protest organizat in fata sediului MAE, dupa ce romanii din strainatate au fost umiliti, fiind obligati sa astepte ore intregi la cozi uriase in fata sectiilor de votare din mai multe orase din Europa.

Protestatarii cer demisia ministrului de Externe Titus Corlatean, dar a lui Victor Ponta.

Protestul a fost initiat pe Facebook, grupul Uniti Salvam. „Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (cladirea Eminescu), Sector 1, Bucuresti, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupa de votul in strainatate. La 20.30. Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului pana cand toti cetatenii romani care stau acum la cozi voteaza. Este inadmisibil sa nu permiti propriei populatii sa voteze, in conditiile in care prezenta la vot este deja redusa. Sunt mii de oameni care asteapta acum sa voteze. Marea Britanie, Paris, Venetia, Madrid, Stuttgart suntem alaturi de voi! Puneti pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveti de la fata locului. E dreptul tau sa votezi. E dreptul tau sa dispui de aceasta alegere asa cum doresti si e caz penal atunci cand nu o poti face. Cand incompetenta autoritatilor se traduce in prea putine hartii xeroxate, prea putine liste suplimentare, guvernul a esuat. Iesim in strada, nu stam la coada pentru democratie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”, a precizat un anunt postat pe Facebook.

Cozi imense s-au format la sectiile de votare din mai multe orase din Europa, iar autoritatile electorale nu au facut prea multe eforturi pentru a usura accesul la vot al romanilor din strainatate. In ciuda nenumaratelor sesizari trimise din strainatate de alegatorii care sunt nevoiti sa stea ore intregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insista ca votul decurge normal. In vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot in strainatate, Federatia asociatiilor de romani din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlatean.

Sursa: realitatea.netloading...

Comentarii
  • Mai trebuie facut ceva: TREZIREA RURALULUI DIN INTREAGA TARA!!! Asta se poate face NUMAI de catre cei, aproape DOUA MILIOANE DE ROMANI, care au fost UMILITI ieri in intreaga Europa si care NU AU FOST LASATI SA VOTEZE. Acestia ar trebui sa puna mana pe telefon si sa conditioneze trimiterea banilor pentru porcul de Craciun in tara catre rudele lor de PARTICIPAREA LA VOT si, important DE DIRECTIA IN CARE MERGE VOTUL. Asa cum puslamalele astea neocomuniste fac dand pomenile electorale. La urma urmei, PIB-ul Romaniei este in proportie de 80% creat din banii munciti afara de cei batjocoriti ieri, si nu de la „guvernantii” din tara!

Adauga un comentariu