Magazin

Protest inedit – 400 de puscariasi si-au taiat venele

Publicat: 26 iun. 2013
1

Aproximativ 400 de puscariasi dintr-o inchisoare din estul Rusiei au protestat, miercuri, fata de conditiile proaste in care sunt tinuti, au anuntat oficiali ai centrului de detentie.

Acestia s-au adunat pe terenul inchisorii Irkutsk Region din Siberia, o puscarie destinata fostilor politisti, si au cerut conditii mai bune, iar circa 400 de puscariasi si-au taiat venele in semn de protest, arata Ria Novosti.

Condamnatii au facut si o lista cu solicitarile lor, care se refera „la absolut tot, inclusiv la preturile exagerate ale unui magazin local, la sistemul de eliberare conditionata si la serviciile medicale”, potrivit purtatorului de cuvant al inchisorii, Olga Khindanova.

Aceasta a adaugat ca ordinea a fost restabilita numai dupa ce detinutilor li s-a permis sa se intalneasca cu un grup de jurnalisti si reprezentanti ai administratiei locale, cu care au discutat despre nemultumirile lor.

Khindanova a mai spus ca puscariasii nu s-au comportat agresiv si ca au vrut doar sa isi exprime punctul de vedere. Aceasta a mentionat ca majoritatea detinutilor sunt fosti politisti si oficiali guvernamentali, asa ca au o educatie superioara, avand nevoie de ceva mai mult decat hrana.

Astfel de evenimente nu sunt rare in sistemul penitenciar din Rusia, renumit pentru conditiile extrem de dure si pentru neglijenta personalului, scrie ziare.com
Comentarii
Adauga un comentariu