International

Protest INEDIT: Mai multi fermieri au dat drumul la turme de oi in mijlocul orasului

Publicat: 28 nov. 2014
1
Protest inedit la Paris, unde mai multi fermieri au dat drumul unei turme de oi pe spatiul verde de langa Turnul Eiffel. Oamenii sunt nemultumiti de politica de protejare a lupilor dusa de actualul guvern si se tem ca oile lor ar putea disparea complet din cauza atacurilor animalelor salbatice.
Zeci de fermieri francezi, suparati ca autoritatile nu iau masuri impotriva lupilor care le ataca oile, au protestat intr-un mod inedit chiar in fata turnului Eiffel. Alaturi de ei au fost si ovinele, aduse intr-un tarc.

Citeste si: MANIFEST la Londra pentru a denunta verdictul in cazul Ferguson

„Am venit aici pentru a spune ca ne-am saturat de lupii de pe teritoriul nostru. Am avut o problema cu lupii din Alpi in ultimii 20 de ani. In prezent, ei isi fac colonii in estul si centrul Frantei si nu se vor opri. Asa ca am venit aici pentru a spune stop. Ii costa pe contribuabili foarte multi bani anual. In fiecare an, problema lupilor ne costa circa 20 de milioane de euro”, a spus Luc Etellin. 

Citeste si: VASLUI: Un tanar a amenintat ca se arunca de la o fereastra a Finantelor Publice. Vezi de ce

In prezent, in Franta, traiesc aproximativ trei sute de lupi, ce s-au raspandit in 28 din cele 101 de departamente franceze, cu 17 mai mult decat in 2009. Numarul lor creste cu 20 la suta in fiecare an, iar atacurile lor nu mai contenesc. Fermierii se tem ca oile vor disparea complet, din cauza lupilor.
Sursa: antena3.ro 
Adauga un comentariu