International

Protest la abatorul din Germania în care sute de romani au fost infectaţi cu coronavirus

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protest la abatorul din Germania în care sute de romani au fost infectaţi cu coronavirus
Protest la abatorul din Germania

Mai mulţi activişti pentru protecția animalelor au protestat în fața abatorului Tönnies, unde s-au infectat peste 1.500 de persoane cu coronavirus, printre care mulți români. Demonstranții critică și condițiile precare de muncă. Demonstranții au încercat să blocheze accesul în interiorul abatorului, potrivit Mediafax.ro.

”Opriţi exploatarea oamenilor şi animalelor”, este doar unul dintre mesajele afişate pe clădire.

Numele abatorului Tonnies a fost pe buzele tuturor, după ce aproximativ 1500 de angajaţi au fost testaţi pozitiv. Dintre ei, peste 1000 sunt români.

Acest lucru a dus la închiderea parţială a două landuri, pentru a evita răspândirea virusului. Toţi angajaţii abatoarelor Tonnies vor rămâne în carantină până pe 17 iulie.

Restricții prelungite în zona abatorului din Germania unde aproape 1.000 de români au fost infectați cu COVID-19

Interdicţiile de circulaţie în districtul Guetersloh, unde s-a constatat un focar de infecţie cu coronavirus la un abator al Grupului Toennies, au fost prelungite cu o săptămână, relatează Reuters, citată de Agerpres. La acest abator, devenit cel mai mare focar de COVID-19 din Europa, au fost infectați 996 de români.

În districtul vecin, Warendorf, restricţiile vor fi ridicate de marţi, deoarece numărul de teste pozitive este mai redus.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armân Laschet, a precizat că în Guetersloh rămân închise barurile, muzeele, cinematografele, sălile de sport şi bazinele de înot, deşi epidemia de COVID-19 este sub control.

„Vedem că situaţia se ameliorează zi de zi, dar ca măsură de precauţie, vom aştepta până când se efectuează mai multe teste şi apoi vom decide dacă putem renunţa”, a spus Laschet, explicând că rezultatele bune se datorează testării extinse şi restricţiilor.

În total, 600.000 de locuitori din cele două districte au fost consemnaţi la domiciliu pe 23 iunie, după ce au fost testaţi pozitiv la coronavirus peste 1500 de angajaţi ai abatorului, membri ai familiilor lor, precum şi 24 de persoane fără legătură cu firma. Focarul epidemic a declanşat o dezbatere despre standardele industriei alimentare din Germania şi dependenţa acesteia de imigranţi, în special din România.

De la 1 iulie, companiile de procesare a cărnii din Renania de Nord-Westfalia care au peste 100 de angajaţi vor fi obligate să îi testeze pe toţi de două ori pe săptămână, a anunţat luni ministrul sănătăţii landului, Karl-Josef Laumann.

Adauga un comentariu