Actualitate

Protest la Institutul „Matei Balș”. Familiile persoanelor decedate de la Colectiv cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis

Publicat: 29 ian. 2021
Institutul Matei Balș din Capitală pavilionul V
Medicii se plâng că nu mai au paturi pentru pacienți și avertizează că s-a schimbat și vârsta celor care se infectează. Tot mai mulți tineri se prezintă la spital, iar starea lor se agravează de la o zi la alta, o caracteristică nouă remarcată de specialiști în modul de manifestare a virusului SARS-COV-2

Familiile persoanelor decedate de la incendiul survenit în clubul Colectiv din Bucureşti s-au deplasat la Institutul Matei Balș, unde au depus coroane de flori în memoria morților din incendiul de azi – dimineață.

Persoanele cer ca responsabilii să fie trași la răspundere. „Iohannis, demisia”, a strigat o femeie.

Revoltă la Matei Balş. Rudele morţilor de la Colectiv cer demisia lui Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, precizează faptul că după incendiul de la Institutul „Matei Balș” „problema este mult mai amplă”. Cei care sunt vinovaţi de tragedia din Bucureşti vor fi sancționați, însă avem de-a face cu probleme structurale în spitalele romaneşti.

Şeful statului a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, a informat despre faptul că a ținut legătura cu forțele de intervenție în permanență și a primit „toate datele care sunt certe despre intervenție”.

„A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate”, a spus președintele, mulțumit de reacția salvatorilor.

Klaus Iohannis: „Situaţia se repeta cumva”

Primul om în stat a declarat astăzi ca situaţia se repeta într-o mare măsură. Iohannis a adus în discuţie tragedia de la Piatra Neamţ care a avut loc în urmă cu doar câteva luni. De asemenea, alte incendii mici din spitalele din România au fost punctate.

Iohannis a menţionat că a luat legătura cu ministrul Sănătăţii şi vor lucra la un proiect ce va reforma sistemul sanitar din România.

„Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici la Balș această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și cu siguranță motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați, însă după părerea mea problemă este mult mai amplă. După părerea mea aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministru al Sănătății și la discuția pe care am avut-o acum câteva săptămâni și astăzi din nou să lucreze cu celeritate la un proiect pe reformă al sistemului de sănătate din România”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele i-a numit pe medici „eroii mei”, reiterând ideea că au depus eforturi supraomenești și au lucrat până la epuizare în condiții de stress extrem.

Incendiu devastator la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti!

Vă reamintim faptul că vineri dimineață, 29 ianuarie 2021, un incendiu devastator a izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Cinci persoane au murit carbonizate în infernul de la Bucureşti, iar peste 120 de pacienţi ce se aflau internaţi pe secţia de Covid-19 au fost evacuaţi în ritm alert. A fost declanşat plan roşu de intervenţie, după ce întreg parterul Pavilionului 5 a luat foc.

O primă ipoteză în acest caz tragic ar fi că incendiul s-ar fi produs din cauza unei aeroterme. Această afirmaţie nu a fost confirmată de autorităţi. Potrivit STS, au fost efectuate 10 apeluri pentru a sesiza incendiul din cadrul Institutului. Primul apel a fost realizat la 5.05, iar după 8 minute a ajuns primul echipaj de intervenție la fața locului.
Adauga un comentariu