Actualitate

Protest la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală: Cadrele medicale nu au primit bonusul promis de Klaus Iohannis

Publicat: 27 apr. 2020

E protest la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. Mai mulți medici și asistente au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că nu primesc bonusul de 500 de euro promis de președintele Klaus Iohanis.

Un asistent medical de acolo a povestit că doar o parte din personalul medical va primi bonusul, întocmirea listei cu beneficiari revenind managerului spitalului. Oamenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de metodă.

Comentarii
  • Nu a ieșit niciun medic. Ei erau trecuți pe lista. Au ieșit asistenții medicali, imfirmiere, brancardieri și registratorii medicali de pe UPU. Toți acești oameni au luat contact cu pacienți diagnosticați cu COVID-19. O parte din acest personal s-a îmbolnăvit și s-a considerat ca nu e necesar sa beneficieze de spor de risc pentru ca au stat 14 zile acasa. Cea mai mare mârlănie a făcut conducerea începând de la medicul șef UPU. Listele au fost făcute după bunul plac, nu după corectitudine. Ori toți, ori niciunul. Asa era cel mai corect. Atâta timp cât tot personalul menționat mai sus lucrează și respira același aer și aria de lucru este in UPU, respectiv TRIAJ, toți au aceleași drepturi.

  • Toate cadrele medicale care vin in contact cu suspecti de Covid ar trebui sa primeasca sporul.
    Ni s-au promis echipamente dar intram tot cu masti chirurgicale!
    Avem copii acasa, parinti. Iohannis si Orban doar ne-au amagit.
    Propun sa ne organizam si sa mergem la Ministerul Sanatatii!

  • Nici la Fundeni nu stam bine: avem o asistenta si doua infirmiere infectate cu coronavirus prin contact direct cu suspecti internati si ni s-a spus nici sa nu ne gandim la vreun spor pt ca Spitalul nu are fonduri!!

Adauga un comentariu