Actualitate

Protest masiv la Buzău după ultima mișcare controversată a PNL: „Dați de știre. Cerem revocarea deciziei și repunerea în funcție!” – FOTO

Publicat: 14 dec. 2019

Într-un oraș în care lumea a început să fie activă în a transmite mesaje comune în stradă atunci când este nevoie, buzoienii au decis să protesteze după ultima mișcare controversată făcută de PNL.

Decapitarea cercetătorului Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale a revoltat pe toată lumea – fie că vorbim de simpatizanți și membri USR, fie despre PSD. Când este vorba despre un profesionist, un om de excepție, pe care România nu-l merită, nu mai contează culoarea politică. În locul cercetătorului a venit un jurist: directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, care, desigur, a avut luciditatea să spună că nu se poate compara cu Vânătoru pentru că nu are nicio competență pe genetică.

Din acest motiv, buzoienii au decis să iasă în stradă pentru a trage o palmă PNL-ului care a făcut o mișcare mizerabilă împotriva unui cercetător de excepție cu care orice țară normală la cap s-ar mândri.

”Toți Pentru Costel Vânătoru” se numește evenimentul creat pe Facebook ce are menirea să-i scoată pe oameni la protest. ”L-au dat afară! Cerem revocarea deciziei și repunerea în funcție!” se mai arată în descrierea evenimentului. Protestul urmează să aibă loc joi, 19 decembrie, la ora 12.00, în fața Prefecturii Buzăului.

Iată mai multe detalii despre eveniment:

”Cercetătorul Costel Vânătoru a fost îndepărtat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău şi înlocuit cu directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu.

Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor. În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal.

Imediat după instalarea Guvernului Orban, cercetătorul buzoian își exprima speranța că cei aflați acum la putere nu vor pune bețe în roate înființării proiectului Banca de Gene, pe care-l numea „un proiect de țară, un proiect de siguranță națională, nu unul politic”.

Toți buzoienii cu mic cu mare vom merge în fața Prefecturii Buzăului. Cerem revocarea deciziei Guvernului Orban de a-l demite de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale pe cercetătorul Costel Vânătoru. Nu tolerăm o astfel de decizie a celor de la Capitală.

Costel Vânătoru lucrează de peste trei decenii în horticultură

A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II. Proiectul său urma să fie banca de aur a României. Urma să fie mai bună decât banca de aur a ţării. Asta… desigur… până când a venit PNL la putere și a decis să pună cruce unui proiect extraordinar pentru România.

Costel Vânătoru este, printre altele, „părintele” a 22 de soiuri noi de legume obținute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate și brevetate, 3 hibrizi şi alte soiuri pentru care se așteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci în vederea brevetării. Este un nume notoriu atât printre cercetătorii în horticultură, cât şi în lumea bisericii. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a decernat cercetătorului Costel Vânătoru Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, cea mai înaltă distincție pentru clerici. Preotul cercetător buzoian a fost recompensat pentru activitatea depusă în ultimii ani pentru prezervarea patrimoniului național.loading...

Adauga un comentariu