Actualitate

Protest spontan la Agentia pentru Protectia Mediului Iasi

Publicat: 27 apr. 2016

Salariatii Agentiei pentru Protectia Meidului (APM) Iasi au declansat astazi, 27 aprilie 2016, incepand cu ora 10:30, un protest spontan ca reactie la indiferenta cu care sunt tratati de catre conducerea MMAP, de catre o parte dintre parlamentari, precum si de catre Guvernul Romaniei. Nemultumirile angajatilor APM vizeaza salariile, la cel mai scazut nivel la nivel national.

„Membrii Sindicatului Liber al Agentiei pentru Protectia Mediului (SLAPM) Iasi se afla astazi, incepind cu orele 10.30, in protest spontan. Prin aceasta actiune ne manifestam profunda nemultumire fata de indiferenta cu care guvernantii si chiar conducerea Ministerului Mediului Apelor si Padurilor trateaza problema salarizarii noastre, aflata la cel mai mic nivel din sistemul bugetar, puternic discriminatorie si umilitoare. Protestul are loc la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi. Functionari publici si peronal constractual, membri ai SLAPM Iasi si angajati ai Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi, au recurs la o miscare spontana de protest fata de salarizarea discriminatorie atat in cadrul structurilor bugetare si al Corpului Functionarilor Publici, cat si in cadrul aceluiasi minister si al aceleeasi institutii.
Angajatii din domeniul protectiei mediului sunt remunerati in prezent conform celei mai mici grile de salarizare din intreg sistemul bugetar, cu toate ca protectia mediului reprezinta un domeniu de importanta strategica, reprezentand o vulnerabilitate, un risc si o prioritate, conform Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019. In intervalul 2009-2015, salariile personalului propriu Ministerului Mediului , Apelor si Padurilor, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Garzii Nationale de Mediu, precum si ale Agentiilor si Comisariatelor Judetene pentru Protectia Mediului nu au mai fost modificate decat pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010.

Suntem victimele ale unei puternice discriminari salariale, din motive necunoscute noua, avand in vedere ca am fost exclusi de la masurile de cresteri salariale progresive care au fost aplicate domeniilor invatamant, sanatate, administratie locala, finante publice, statistica etc. Facem un apel catre Guvernul Romaniei, catre Primul Ministru, catre Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, catre toti parlamentarii, senatorii si deputatii, sa analizeze argumentele noastre, sa accepte si sa promoveze initiativa legislativa de elimnare a discriminarii salariale prin aliniere salariilor noastre la salarizarea Garzii Forestiere, structura recent constituita in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor. Proteste similare au loc in acest moment la Bucuresti si in mai multe judete, precum Neamt, Botosani, Cluj si altele”, se arata intr-un comunicat APM.loading...

Comentarii
  • Poftim un exemplu: tineti blocat PUG-ul din decembrie si afectati un oras intreg. Intrebarea este daca meritati si atat cat luati acum. Multi ar zice ca NU!

  • Matei, cred ca tu esti unul dintre „investitorii imobiliari” interesati de aparitia unui PUG facut intentionat varza, ca sa poata apoi transforma putinele spatii verzi ramase in „zone rezidentiale” ?
    Asta inseamna ca esti nerabdator sa construiesti, ca sa-ti recuperezi „investitia” plasata unor oameni din primarie, dar sa stii ca ai concurenti tocmai din interior.

Adauga un comentariu