National

Protestatari ridicati din Piata Victoriei si dusi la sectia de politie

Publicat: 15 dec. 2013
1

Din primele date, patru persoane au fost retinute si conduse la sectia de politie pentru a se lua masurile legal, in urma protestului din Piata Victoriei.

Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, a spus ca interventia jandarmilor a avut loc deoarece grupurile de persoane „s-au manifestat violent”, au bruscat fortele de ordine si au aruncat cu materiale pirotehnice si cu pietre asupra acestora.

„A fost necesara interventia noastra si folosirea materialelor din dotare, substante iritant lacrimogene, pentru a stopa intentia lor de blocare a circulatiei in centrul capitalei. Au fost momente cand circulatia a fost blocata si s-au fortat cordoanele de jandarmi care au incercat sa stopeze acest lucru de-a lungul traseului protestatarilor. Persoanele care se afla in Piata Victoria au dorit blocarea circulatiei in fata Guvernului si au blocat-o la un moment dat, spre Kiseleff, dar acum se circula normal”, a mai spus Enache pentru Agerpres.

Sute de protestatari s-au strans duminica, in jurul orei 16.00, in Piata Universitatii, cu scopul de a merge in Piata Victoriei. Acestia au ajuns in fata sediului Guvernului in jurul orei 19.00, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, dar si impotriva noilor modificari legislative aduse Codului penal, precum si fata de situatia de la Pungesti, judetul Vaslui.

Adauga un comentariu