Actualitate

Proteste în fața Palatului Cotroceni. Pensionarii protestează legați cu lanțuri

Publicat: 11 iun. 2021
Un grup de pensionarii protestează, legat cu lanțuri, în fața Palatului Cotroceni. Aceștia se plâng că nu mai au ce pune pe masă în condițiile în care pensiile lor nu mai pot ține pasul cu inflația

Un grup de pensionarii protestează, legat cu lanțuri, în fața Palatului Cotroceni. Aceștia se plâng că nu mai au ce pune pe masă în condițiile în care pensiile lor nu mai pot ține pasul cu inflația.

„Am venit la Palatul Cotroceni pentru a atenționa la modul cel mai serios pe președintele României de faptul că situația pensionarilor din România a ajuns sub limita suportabilității. Nu a fost respectată o lege promulgată de Președintele României. Legea cu privire la creșterea punctului de pensie. Nu a fost aplicată legea cu privire la indexarea pensiilor” a declarat unul dintre protestatari la Antena 3.

Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale „Solidaritatea Pensionarilor din România” (FNSPR) au organizat, vineri, un miting de protest în Capitală, faţă de deprecierea nivelului de trai al pensionarilor.

Sindicaliştii solicită, printre altele, solidaritate cu pensionarii din România acuzând nerespectarea de către guvernanţi a legii promulgate de către preşedintele României cu privire la creşterea punctului de pensie şi încălcarea flagrantă a legii promulgate de către şeful statului privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

Comentarii
  • Sa vina toti pensionarii care au pensie calculata pe baza de contributivitate si sunt furati pentru a plati pensiile nesimtite pentru care nu au contribuit cu 1 leu. Rusine CCR va aparati niste drepturi care sunt ilegale pentru ca nu s-au platit contributii.

  • TURISTUL e plecat in excursie, a stat pe bara aproape 2 ani, e plictiseala mare. Nu e nimeni la PALAT, oricum nu il intereseaza ce se intampla cu oamenii si cu tara aceasta. SIBIUL AL 2 SCORNICESTI AL TARII. Parintii lui nu primesc PENSIE IN ROMANIA, asa ca, …………

  • Este revoltator ce se intampla cu majoritatea salariatilor si pensionarilor din Romania in ceea ce priveste munca !Avem cele mai mici salarii si pensii din UE ! Turcan nu stapaneste bine legislatia in domeniul muncii si declaratiile ei vor duce la nedreptatirea strigatoare la cer tocmai a celor care au muncit pe bune zeci de ani (nu la negru , nu la gri ). Cei care au muncit cu adevarat au sustinut si sustin si acum cele doua extreme : cu pensii exagerat de mari NESIMTITE si cu PENSII MICI NESIMTITE ! Turcan este o BASISTA care repeta ceea ce a facut BASESCU +BOC ,adica sa fure munca de o viata a oamenilor . Turcan se foloseste de acest „ghiveci’ adica cei 5 milioane de pensionari si sub pretextul ca rezolva inechitatile din sistem vrea sa faca pomeni catre cei cu pensii mici ,inghetand de fapt pensiile celor care au muncit cu adevarat ! Turcan este incompetenta si mincinoasa , pentru ca vrea doar sa transfere bani de la pensiile celor care au muncit cu adevarat catre pensiile Fmici ,adica sa faca ea pomana cu munca altora .Este cea mai mare escrocherie si inselatorie sa amesteci cele 5 milioane de pensii si apoi sa le compari intre ele .Turcan nu poate sa faca REFORMA cu aceeasi anvelopa decat daca ii furi pe unii pensionari. Inghetarea pensiilor obtinute din munca cinstita este UN FURT MASCAT !Basista Turcan ar putea sa faca ceva corect si anume sa-i scoata pe cei peste un milion introdusi ilegal in sistemul de pensii in 2010
    (cand Basescu a spus ca era beat cand a semnat acel document), Deasemenea sa scoata din randurile adevaratilor pensionari pe cei care in viata lor nu au semnat o condica de prezenta la stat sau la o firma in privat!Deasemenea nu trebuie compatimiti pe cei care au lucrat la negru sau gri ,tinta lui Turcan pentru cresteri de pensii. In timp ce unii veneau acasa cu 45% mai putini bani(taxe pentru munca)altii luau in plic acei bani . DE ACEEA TREBUIE SA INCETATI CU ACEA CUMPARARE PE NIMIC DE VECHIME LA PENSIE. USR + .Basistii din PNL sunt niste criminali vor sa faca reforma societatii cu banii pensionarilorfolosindu-se de acel termen SUSTENABILITATE !Sa va bata DUMNEZEU ,chiar nu va ajunge cat ati crapat in voi impreuna cu copiii vostri ? Toti care conduceti Romania acum sunteti urmasii (NEPOTI, STRANEPOTI) celor care au furat tara . Iohanis + UE +PPE +USR + SA VA FIE RUSINE !Pensionarii ordinarilor sa faca reforma ? Ati vandut dupa Revolutie tot ce a fost profitabil ,resurse naturale, terenuri , ati confiscat fondurile de pensii,etc Acum sa fie sustenabil ? Mai javre ordinare batranii de acum au 65-70 de ani (la Revolutie 25-35 ani ),tot pe spatele lor sa se reformeze Romania ?Mai jigodii daca ati uitat sa stiti ca exista Dumnezeu !

  • dar ce plm are treaba Cotroceniul cu pensiile? iar si-a bagat PSD coada? de ce nu se duc in fata Ministerului Muncii si Protectie Sociale? mari prostani! numai babuini in tara asta!

Adauga un comentariu