National

Proteste reluate in Portul Constanta

Publicat: 17 apr. 2012
1
Greva sindicalistilor portuari fata de conducerea Administratiei Porturilor Maritime Constanta este reluata de astazi, cand reincepe lucrul. Miscarea de protest, ce a durat toata saptamana trecuta, a fost intrerupta vineri de Sarbatorile pascale.
Potrivit Adevarul de Constanta, grevistii sunt decisi sa nu inceteze manifestatia pana la plecarea din compania nationala a directorului general Aurelian Andrei Popa. Acesta este acuzat ca are un stil de management dictatorial si ca ia masuri abuzive la adresa angajatilor. Sindicalistii vor negocieri cu Ministerul Transporturior si Infrastructurii pentru instalarea unei noi conduceri.
Potrivit sursei citate, dupa zile in sir in care nu a fost lasat sa patrunda in sediul institutiei, fiind intampinat de sindicalisti cu oua si faina, directorul Popa a fost sprijinit public de Ministerul Transporturilor printr-un comunicat de presa remis la finele saptamanii. MTI catalogheaza drept „inadmisibil” faptul ca managerilor li se impiedica accesul in sediu si promite ca va lua masuri odata cu incheierea controlului efectuat la companie. Pana atunci, ministerul cheama la „calm si dialog”.
Adauga un comentariu