National

Proteste și la Spitalul Județean Neamț, după tragedia în care au murit 10 oameni

Publicat: 15 nov. 2020

În aceste momente, la Spitalul Judeţean Neamţ exista o serie de proteste. După tragedia care a îndoliat întreaga Românie, o tragedie în care au murit 10 oameni, mai multe persoane protestează.

Aceştia îi cer demisia managerul unităţii medicale care, spun ei, este principalul vinovat pentru tragedie.

Oamenii au aprins mai multe lumânări

Oamenii au în mână pancarte pe care scrie „Corupţia Ucide” şi au aprins mai multe lumânări pentru cei decedaţi seara trecută, când un incendiu a ucis 10 persoane şi a rănit alte 7 în secţia AŢI COVID-19 a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Menţionăm faptul că în doar un an, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a avut nu mai puţin de 8 manageri.

În urmă cu doar două săptămâni și jumătate, pe 28 octombrie, Lucian-Octavian Micu, jurist și fost primar al orașului Roman, era numit director interimar al Spitalului Județean din Piatra Neamț, spital de suport COVID-19, unde 10 pacienți au murit în această seară într-un incendiu în secți AŢI, alți 6 și medicul de gardă sunt în stare critică. Lucian Micu este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an. El nu a mai putut candida la alegerile locale după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, având intedicție de a mai ocupa o astfel de funcție până în 2023. Lucian Micu a bifat nu mai puțin de 3 partide în cariera sa politică: PSD, UNPR, PNL și din nou PSD.

Pe 18 decembrie 2019, medicul Codruţ Munteanu demisionează din funcția de manager al Spitalului Județean Neamț, iar locul său este luat de medicul Alexandru Juncu.

Pe 16 martie, România intră în stare de urgență, declarată din cauza epidemiei de coronavirus. Spitalul Județean Neamț trece din subordinea Consiliului Județean Neamț în subordinea Ministerului Sănătății.

A doua zi după ce spitalul trece din subordinea Consiliului Județean în subordinea Ministerului Sănătății, pe 17 martie 2020, Toader Mocanu, fost prefect şi senator de Neamţ, îl înlocuieşte pe medicul Alexandru Juncu în funcția de manager interimar.

Pe 3 aprilie, medicul Florin Apostoaie, fost director al Spitalului din Târgu Neamţ, îl înlocuieşte pe Toader Mocanu, care a demisionat.

Doar o săptămână mai târziu, pe 10 aprilie, în locul lui Florin Apostoaie este numită manager interimar Daniela Marcoci, și ea medic.

Pe 15 mai, Marius Ghineţ, patronul unei fime de pompe funebre, este numit manager interimar în locul medicului Daniela Marcoci. Numirea stârnește numeroase comentarii în presă.
Adauga un comentariu