International

Proteste VIOLENTE in Armenia. Zeci de persoane au fost arestate de politisti

Publicat: 21 iul. 2016
1
Zeci de persoane, printre care opozanti ai presedintelui armean Serj Sarkisian, au fost arestate la Erevan, dupa o noapte de violente intre politisti si manifestanti nemultumiti de felul in care autoritatile au gestionat o luare de ostatici care continua de cinci zile intr-o sectie de politie din capitala.
Seara trecuta, manifestantii i-au atacat cu pietre pe politistii desfasurati in jurul sectiei in care s-a baricadat de duminica un grup de barbati inarmati, avand legaturi cu opozitia din Armenia. Politia a ripostat cu gaze lacrimogene si grenade asurzitoare. Cel putin 51 de persoane, printre care 29 de politisti, au fost ranite in aceste ciocniri, conform celui mai recent bilant anuntat de Ministerul Sanatatii.
„Ceea ce s-a intamplat este inacceptabil”, a declarat premierul armean Ovik Abraamian, in sedinta de guvern de joi, subliniind ca „este imposibila obtinerea de schimbari reale prin violenta”. In jur de 2.000 de oameni au continuat sa manifesteze pana in zori, ridicand baricade, inainte de a fi dispersati de politie, care a operat zeci de arestari. Departamentul de stat al SUA a condamnat „recurgerea la violenta” si a chemat guvernul de la Erevan „sa gestioneze situatia cu retinere”. Atacatorii, care au pus mana pe un arsenal important al politiei, cer demisia presedintelui Serj Sarkisian si eliberarea opozantului Jirair Sefilian, arestat in luna iunie pentru posesie de arme si acuzat ca a intentionat sa ocupe cladiri guvernamentale si centre de telecomunicatii din Erevan. Mai mult de 1.500 de armeni au iesit luni pe strazile din Erevan pentru a protesta impotriva guvernului si a cere rezolvarea pasnica a crizei.
Adauga un comentariu