Actualitate

Protestele continuă în București. Protestatarii din fața sediului PNL, amenințați de jandarmi – Video

Publicat: 14 iul. 2020

Protestele continuă în București. În Piața Victoriei, pentru a treia zi la rând, bucureștenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la măsurile adoptate de Guvernul Orban în contextul pandemiei de coronavirus din România. Pentru a evita posibilele infectări cu noul coronavirus au fost marcate puncte la fiecare metru și jumătate. De asemenea, pentru a ține situația sub control, jandarmii au fost mobilizați în stradă.

După ora 19 manifestanții au ocupat Piața Victoriei. Aproximând, putem spune să s-au adunat câteva sute de oameni. Jandarmii i-au anunțat pe protestatari că trebuie să părăsească zona în scurt timp, în caz cotrar riscând să fie sancționați, conform Legii 55 care interzice întrunirile publice. Manifestanții și-au manifestat nemulțumirea și au început să scandeze.

”Jandarmeria apără hoția”, ”Hoții – hoții”, ”Ieși afară, javră ordinară”, ”Jos dictatura”, au fost câteva dintre expresiile care se puteau auzi din Piața Victoriei.

Încătușarea unui bărbat care ar fi instigat la violență i-a revoltat și mai mult pe protestari.

Deși jandarmii au încercat să înăbușe protestul, manifestanții nu au plecat din Piața Victoriei

Un al doilea protestatar a fost reținut de către jandarmi și a fost condus la audieri. Oamenii legii au format un cordon și intervin în forță pentru a evita izbucnirea unui conflict major. În ciuda insistențelor jandarmilor în vederea eliberării zonei, manifestanții nu dau semne că ar dori să se retragă. Deși la un moment dat o parte dintre persoanele din Piața Victoriei au plecat, grupul s-a reîntregit la scurt timp.

Protestatarii s-au deplasat la sediul PNL pentru a-și manifesta revolta

Un grup format din zeci de persoane s-a deplasat în fața sediului central al Partidului Național Liberal. Cel mai probabil au fost influențați de numeroasele somații ale jandarmilor cu privire la eliberarea Pieței Victoriei.

”Partide penale, jeguri criminale”, ”Hoții!”, ”Toate partidele, aceeași mizerie!”, ”Jos dictatura!”, scandează oamenii.

Manifestațiile de la sediul PNL au deranjat

Deși mai multe persoane s-au deplasat atât la sediul PNL cât și la cel al social democraților, se pare că jandarmii și-au făcut apariția în proximitatea clădirii unde își desfășoară activitatea liberalii. Oamenii legii îi amenință pe manifestanți că vor fi amendați dacă nu părăsesc zona.

Cel mai probabil, protestarii care se află în fața sediului PSD nu reprezintă niciun pericol epidemilogic pentru autorități deoarece, până la urmă, și noul coronavirus ține cont de culoarea politică.

Mugur Mihăescu, la proteste: Sunt aici să apăr Guvernul! Lângă mine la Revoluţie au murit oameni

Mugur Mihăescu a venit la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Prezent la prostest, celebrul actor din Vacanţă Mare a oferit o declaraţie pentru protestatari. Acesta explică faptul că e prezent la proteste pentru a ajuta Guvernul. Desigur, declaraţiile au fost pline de ironie.

” Nu am mai ieşit într-o piaţă din 1989. V-aş ruga să mă ascultaţi cu atenţie până la capăt. Dragii mei, vă rog să ascultaţi cu atenţie, eu sunt aici să apar Guvernul. Eu sunt aici ca să apărăm legea, bună, proastă, aşa cum este ea suntem datori să apărăm o lege care este votată. Totuşi, când se dă o lege care poate pune în pericol drepturi fundamentale ale omului, sunt aici să îi ajut să nu facă greşeală de a da legea pe genunchi, sau noaptea că hoţii şi să gândească că un croitor. Să măsoare de 10 ori

Sunt aici să ajut pe domnul Iohannis, pe preşedintele ales, vreau să ajut pe domnul Iohannis, pentru că ştiu că în toamna, va pune în practică o lege votată la referendum în România şi anume un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, îi mulţumesc de pe acum, pentru că este cel mai puternic preşedinte”. a declarat îndrăgitul actor.

Comentarii
Adauga un comentariu