Stiri si curiozitati

Protestul din 10 august: 169 de jandarmi reclama ca au fost agresati fizic si moral

Publicat: 18 sept. 2018
3

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti au deschis un dosar penal si fac cercetari dupa ce un numar de 169 de jandarmi dintre cei care au participat la protestul din 10 august au reclamat ca au fost agresati fizic si moral.

Activitatile de cercetare au fost delegate catre organele de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, relateaza news.ro. ”Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti efectueaza cercetari intr-o cauza penala cu denumirea generica «Dosarul Diasporei», formata in urma reunirii a 78 de acte de sesizare. Cercetarile privesc exercitarea de violenta fizica si morala impotriva a 169 de persoane vatamate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie si au desfasurat activitati cu ocazia protestului din Piata Victoriei, din data de 10 august 2018”, se arata, luni, intr-un comunicat transmis de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

Potrivit documentului, s-a dispus delegarea efectuarii de activitati catre organele de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul Grupuri Infractionale Violente; Serviciul Criminalistic si Serviciul Investigatii Criminale Sector 1.

Incidente extrem de violente au avut loc in 10 august la mitingul diasporei din Piata Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Adauga un comentariu