Actualitate

Protocol de colaborare cu SMU pentru a oferi sprijin oamenilor strazii. Nici o victima nu a fost inregistrata la Pascani

Publicat: 10 ian. 2017
13

Daca in alte orase au fost probleme in aceste zile geroase cu persoanele care nu au un adapost, la Pascani situatia sta altfel. Potrivit celor de la Primarie, exista un protocol incheiat deja cu cei de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani (SMU) pentru a-i adaposti in aceasta perioada pe cei care nu au unde locui.

 „Pana la ora actuala doar doua persoane au fost identificate pe strazi. Dar au refuzat insa sa fie cazati la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani din nu stiu ce motive. Au spus doar ca nu vor sa mearga pentru ca au unde sta. Nu-i putem obliga sa se cazeze daca nu vor. Politistii locali umbla in fiecare noapte prin cartiere sau alte zone pentru a-i gasi pe cei care nu au un adapost si sa-i transporte mai apoi la spital”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon.   

De mentionat faptul ca nu este pentru prima data cand unitatea municipala medicala se implica in actiuni de acest gen. In anii anteriori, cei care au fost adusi si cazati la spital au devastat spatiile medicale. Mai mult, asistentele se plangeau de faptul ca sunt violenti, vorbesc vulgar desi sunt ingrijiti iar unii au incercat chiar sa abuzeze de cadrele medicale. 
Cei care identifica persoane care au nevoie de ajutor pot apela oricand la numarul de urgenta 112.  

Adauga un comentariu