Coronavirus

Provincia Hebei din China intră din nou în „izolare”. 400.000 de oameni băgați în carantină sub supraveghere din cauza coronavirusului

Publicat: 29 iun. 2020
ALT=
Provincia Hebei din China intră din nou în „izolare”. 400.000 de oameni băgați în carantină sub supraveghere din cauza coronavirusului

Provincia Hebei din China intră din nou în „izolare”. China a reinstalat o izolare strictă în apropiere de Beijing, care a afectat aproximativ 400.000 de oameni, după o creștere a cazurilor de coronavirus. Restricțiile au intrat în vigoare în provincia Hebei, lângă capitală, anunță BBC.

După apariția pandemiei în China la sfârșitul anului trecut, China a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

Provincia Hebei din China intră din nou în „izolare”: Măsuri stricte

Duminică, oficialii au anunțat că districtul Anxin, din provincia Hebei, va fi complet închis și controlat. Doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături.

Niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate. Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliție. Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în district.

Zona nu este atât de populată precum marile centre urbane din China iar experții din domeniul sănătății locale au spus că sunt optimisti, putând fi stopată răspândirea.

Ce se întâmplă la Beijing

O recentă evaluare în Beijing a făcut ca autoritățile să se teamă de un posibil al doilea val.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, Beijing a raportat 14 noi cazuri de virus, ducând totalul de la focarul de la mijlocul lunii iunie la 311.

Deși acesta este un număr mic în comparație cu miile de cazuri zilnice din SUA sau America de Sud, China a reacționat rapid pentru a conține orice răspândire.

Mai multe cartiere din Beijing au fost supuse restricțiilor, călătoria a fost limitată iar autoritățile au reînceput testările.

De la jumătatea lunii iunie, noile infecții cu COVID-19 din China s-au limitat în mare parte la Beijing, precum și această răspândire în provincia Hebei.

O treime din noile cazuri de Covid-19 din Beijing au legătură cu sectorul de carne proaspătă al unui supermarket din capitala chineză. Lucrătorii angajați acolo au fost puși în carantină timp de o lună, au mai anunțat autoritățile chineze.

O parte dintre cazurile legate de supermarketul Xinfadi au legătură cu provincia pusă în izolare totală.

Pentru a ține sub control acest nou focar, autoritățile chineze au testat masiv populația, la Beijing fiind efectuate peste 8 milioane de teste pentru Covid-19.

Școli închise și cartiere izolate

La Beijing, autoritățile le-au cerut oamenilor să nu iasă din oraș, au închis din nou școlile și au izolat zeci de cartiere de locuințe, pentru a ține sub control localizat răspândirea noului coronavirus.

Unele rute cu autobuzul pe distanţe lungi între Beijing şi provinciile Hebei şi Shandong au fost suspendate. Autorităţile locale din multe părţi din China au impus cerinţe de carantină vizitatorilor din Beijing, îngrijoraţi de riscurile de contagiune. Shanghai a început să solicite persoanelor care vin din zone COVID-19 cu risc mediu-mare din China să fie carantinaţi timp de 14 zile.

Comentarii
  • China a nenorocit toata omenirea si toate tarile de pe planeta , Ce interese a urmarit China cand a dat fiolele de Covid chinezesc in toata lumea? Asa va ajunge China foarte puternica in aceasta lume sau va fi ultima tara din lume? Vom vedea cand se va termina totusi acest razboi biologic chinezesc! IN GENERAL, PRESEDINTII COMUNISTI SUNT PARANOICI SI CAND UN NEBUN DE PRESEDINTE DE EX ALA AL CHINEI CONDUCE O TARA E PERICOL PUBLIC PENTRU ACEA TARA SI PENTRU INTREAGA PLANETA, IN GENERAL ACESTI PRESEDINTI PARANOICI, NEBUNI SFARSESC INTR-UN FINAL JALNIC , CUNOASTEM CAZURI IN LUME

Adauga un comentariu