National

Pruna si Pislaru, facuti praf. „Guvernul baga zazanie intre medici, profesori si judecatori”

Publicat: 31 aug. 2016
1

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a afirmat, ca OUG 20/2016 cu privire la salarizarea bugetarilor nu se aplica si magistratilor. Cresterea salariilor magistratilor cu 18% nu este un obiectiv al Guvernului, potrivit acestuia. OUG respectiva se refera la medici si profesori. Ministrul Pislaru este de parere ca acesta nu ar trebui sa fie un motiv de discuta intre Guvern si judecatori.

Magistratii vor eliminarea discrepantelor salariale

Asociatiile profesionale ale magistratilor – AMR, UNJR, FJR, ARP –  ii cer premierului Dacian Ciolos sa nu modifice OUG 20/2016. Magistratii sustin ca ar trebui sa li se aplice si lor aceasta OUG, pentru a rezolva inechitatile din sistem. Magistratii sunt de parere ca intentia de modificare a ministrului Justitiei, Raluca Pruna, va perpetua o situatie de inechitate in randul bugetarilor, ceea ce va conduce la incarcarea instantelor cu alte mii de litigii. Guvernul este avertizat ca daca va adopta modificarea care va perpetua inechitatea din sistemul juridic, magistratii sunt pregatiti sa apere principiul nediscriminarii. UNJR arata ca solicitarea vine dupa ce, in 29 august, in spatele usilor inchise a avut loc o intalnire intre ordonatorii de credite din justitie in cadrul careia s-a decis asupra unui artificiu juridic pentru a nu elimia diferentele salariale dintre magistrati.

Ministrul raspunde ca nu le majoreaza salariile cu 18%, nefiind o prioritate ca medicii sau profesorii

Replica ministrului Muncii a fost: „Cresterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului in ceea ce priveste politica salariala si nu credem ca acest lucru ar trebui sa faca obiectul, cel putin pana la Legea salarizarii unitare, unei dispute intre puterea executiva si cea judecatoreasca”.

”Manipuleaza”

Judecatoarea Gabriela Baltag, presedinta AMR, una dintre semnatarele scrisorii prin care se cere ca OUG 20/2016 sa se aplice si magistratilor, a afirmat, intr-o emisiune TV, ca nu a solicitat niciodata crestere salariala cu 18%. ”Manipuleaza unii membri ai Cabinetului actual”, a afirmat ea, precizand ca cer inlaturarea inechitatilor salariale. ”Nu m-am asteptat nicio secunda la o asemenea pozitie din partea ministrului Muncii, un ministru tanar” a mai precizat Baltag. Judecatoarea a adaugat ca s-a temut din cauza furiei ministrului tehnocrat chiar si pentru jurnalistii pe care-i avea in fata. Gabriela Baltag a mai opinat ca ministrul Pislaru a folosit cuvintele ministrului Pruna in pozitia pe care a avut-o.

”Scopul este de a crea zazanie intre categoriile profesionale” este de parere Gabriela Baltag.

Comentarii
  • Acesti smecherasi din acest guvern,ar fi trebuit sa lucreze la legea salarizarii unitare.Acum spre final de mandat,au dat o ordonanta care va creea mari nemultumiri in cadrul societatii.Viitorul guvern,indiferent care va fi, va avea mari probleme.Acest guvern este cea mai mare cacealma, din istoria postdecembrista,data de politicienii romani,in totalitatea lor,indiferent de culoarea politica.Cine isi va asuma consecintele acestei guvernari dezastruoase? De ce a fost lasat in functie acest guvern,daca dupa cateva luni s-a vazut clar,ca este incapabil sa guverneze?De ce se fac aceste experiente nefaste pe seama poporului roman?

Adauga un comentariu