Stiri

PS3 sau XboX360?

Publicat: 02 mai 2011

Dezastrul recent suferit de reteaua PlayStation determina multi utilizatori americani sa treaca la XboX.

Cifrele stau din ce în ce mai prost pentru Sony. E vorba despre un studiu efectuat de CouponCodes4U, un website comercial, care releva reorientarea unui numar semnificativ de detinatori de PlayStation catre XboX. Semnificativ, adica o cincime.

Investigatia sociologica a luat în calcul un numar de 2132 de participanti de pe teritoriul Statelor Unite „pentru a lamuri atitudinea gamer-ilor fata de afacerea PSN”. Din cei 41 la suta de repondenti care detin console PS3, 89 la suta si-au exprimat îngrijorarea fata de furtul datelor personale, 65 la suta sustin ca încrederea lor în Sony a fost grav afectata si 21 la suta au declarat ca vor renunta la PS3 în favoarea XboX360.

Între timp, Sony sustine – prin vocea lui Patrick Seybold, Director de Comunicare – ca datele cartilor de credit stocate pe PlayStation Network erau criptate. Deci protejate. „Toate datele erau protejate si accesul restrictionat atât fizic cât si din punct de vedere al perimetrului securizat al retelei” a declarat domnul director. „Întreg tabelul cu date ale cartilor de credit era criptat si nu exista dovezi ca aceste date ar fi fost sustrase. Tabelul cu date personale, care este cu totul separat, nu era criptat dar se afla, bineînteles, în spatele unui foarte sofisticat sistem de securitate care a fost neutralizat în decursul unui atac fara precedent” a mai spus oficialul.loading...

Adauga un comentariu