Eveniment-Social

PSA preia hidrofoarele de la RAGCL

Publicat: 02 dec. 2012

Problema hidrofoarelor pare sa fie solutionata. In ultima sedinta de Consiliu Local, s-a aprobat proiectul de hotarare privind trecerea in subordinea celor de la Prest Serv Apa Pascani a hidrofoarele aflate in curtea RAGCL-ului. Directorul general al Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani (RAGCL) a intentat un proces fostei Directii de Apa Canal, actuala Prest Serv Apa, pentru a obtine plata unor facturi restante in valoare de 945.810 lei. Datoria este acumulata din perioada 2006 – 2008, iar acesti bani reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de RAGCL pe hidrofor, mai exact pomparea de apa rece la blocuri. Pentru ca DAC-ul nu a achitat catre RAGCL suma respectiva, s-au inregistrat penalitati de intarziere. Cei de la PSA au motivat faptul ca Regia nu este licentiata pentru exploatarea serviciilor de hidrofor, iar facturarea s-a produs fara temei legal, desi intre cele doua institutii subordonate CLM exista un contract. Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza RAGCL, iar conducerea directiei, Ioan Prisecaru, a atacat-o la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
„Inca din 2007, am avut tentativa de a clarifica situatia hidrofoarelor, dar atunci au fost alte circumstante. De atunci s-au adunat datorii de ordinul miliardelor de lei vechi si s-a ajuns si in instanta. Vin cu propunerea ca aceste hidrofoare sa treaca in subordinea celor de la Prest Serv Apa, mai ales ca ele deservesc acest serviciu. Acest lucru nu rezolva problema datoriilor. O sa se decida in instanta cine va plati. Dar trebuie sa evitam pe viitor astfel de probleme”, a declarat primarul Dumitru Pantazi. 
Aceste hidrofoare apartin inca de Ministerul de Finante, pentru ca au fost achizitionate printr-un credit BERD, care nu a fost achitat integral. In perioada urmatoare, urmeaza sa se pregateasca actele si protocolul de preluare a hidrofoarelor.loading...

Adauga un comentariu