Stiri si curiozitati

Psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor. Cum să te rogi pentru a scăpa de răutatea celor din jur

Publicat: 14 ian. 2022
psalmi pentru indepartarea dusmanilor
De fiecare dată când suntem certați cu cineva sau ne simțim copleșiți de răutatea celor din jur este bine să rostim psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor.

Atunci când suntem în conflict cu cineva sau ne confruntăm cu răutatea și invidia celor care ne înconjoară este bine să citim psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor. Preoții ne sfătuiesc să nu facem rău celor care fac rău și să recurgem la o atitudine înțeleaptă. 

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că sunt copleșiți de nedreptate și de atitudinea sfidătoare a unor semeni. Iată cum să te rogi pentru a scăpa de răutatea celor din jur. 

Psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor și înlăturarea relelor

De fiecare dată când simțim că nu mai avem putere să luptăm cu răutatea din jur, cu atitudinea sfidătoare și lipsită de empatie a unora, preoții ne îndeamnă să rostim cei mai puternici psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor. 

Aceste rugi puternice ne ajută să scăpăm de toată mâhnirea sufletească, să ne păstrăm cugetul curat și să fim protejați de rele. 

Este binecunoscut faptul că zilnic ne confruntăm cu situații nefericite, cu certuri sau conflicte la locul de muncă, dar și acasă. În acele momente există tentația de a răspunde cu aceeași atitudine celor răutăcioși sau plini de ură și invidie. 

Pentru a nu avea sufletul împovărat de ură și răutate, este bine să rostim la sfârșitul unei zile grele psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor.

,,Doamne, cât s-au înmulţit cei ce mă necăjesc! Mulţi se scoală asupra mea.

Mulţi zic sufletului meu: „Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui!

Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu eşti, slava mea şi Cel ce înalţi capul meu.

Cu glasul meu către Domnul am strigat şi m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui.

Eu m-am culcat şi am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini.

Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară.

Scoală, Doamne, mântuieşte-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toţi cei ce mă vrăjmăşesc în deşert; dinţii păcătoşilor ai zdrobit.

A Domnului este mântuirea şi peste poporul Tău, binecuvântarea Ta.”

Este bine să rostim psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor în fiecare seară, cu candela aprinsă și în liniște deplină. Preoții ne sfătuiesc să citim aceste rugi de înlăturare a vrăjmașilor împreună cu o rugăciune la aprinderea candelei. 

Psalmii sunt înzestrați cu o putere deosebită, iar rostirea lor se face după o anumită rânduială. Mai mult, pentru a avea parte de ocrotire și protecție divină putem rosti și o rugăciune pentru ajutor imediat. 

Cum să te rogi pentru a scăpa de invidia celor din jur

Psalmii pentru îndepărtarea dușmanilor ne ajută în momentele de ceartă sau atunci când ne confruntăm cu răutatea unor persoane. De cele mai multe ori, avem tendința să reacționăm în același fel. Preoții ne sfătuiesc să nu facem rău celor care ne invidiază sau cu care ne aflăm într-un conflict.

În momentele de suferință cauzată de răutatea celor care ne înconjoară este bine să recurgem la rugăciune și la ajutorul divin. Psalmii pentru îndepărtarea dușmanilor sunt de mare ajutor atunci când suntem copleșiți de probleme și dureri sufletești sau atunci când nu avem sufletul împăcat deoarece suntem în conflict cu o anumită persoană.

Preoții ne sfătuiesc să rostim în astfel de momente psalmul 58.

,,Scoate-mă de la vrăjmaşii mei, Dumnezeule, şi de cei ce se scoală împotriva mea, izbăveşte-mă.

Izbăveşte-mă de cei ce lucrează fărădelegea şi de bărbaţii vărsărilor de sânge mă izbăveşte.

Că iată au vânat sufletul meu, stătut-au împotriva mea cei tari.

Nici fărădelegea şi nici păcatul meu nu sunt pricină, Doamne. Fără de nelegiuire am alergat şi m-am îndreptat spre Tine;

Scoală-Te, întru întâmpinarea mea şi vezi. Şi Tu, Doamne, Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel,

Ia aminte să cercetezi toate neamurile; să nu Te milostiveşti de toți cei ce lucrează fărădelegea.”

O altă rugă vindecătoare de suferințe trupești și sufletești este rugăciunea Sf. Haralambie. Este cunoscut faptul că rugăciunile către Sf. Haralambie fac minuni pentru cei aflați în suferință și deznădejde. 

De fiecare dată când suntem certați cu cineva sau ne simțim copleșiți de răutatea celor din jur este bine să rostim psalmi pentru îndepărtarea dușmanilor. Aceste rugi puternice ne ajută să ne păstram cugetul curat și să trecem mai ușor peste toate relele.

Adauga un comentariu